
Big Apple Borscht
oppskrift på big apple borscht - en spennende og fargerik russisk rødbetsuppe med epler, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer druekjerneolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 6 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv
- 1,4 kg ferske rødbeter, skrellet og delt i fire
- 2 engelske agurker, skrellet og i terninger
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper appelsinjuice
- Saften av 1 fersk lime
- 1/2 kopp rømme
- 2 spiseskjeer hakket dillpickles
Fremgangsmåte
- 1Varm opp rapsolje over middels varme i en stor kjele, og tilsett løk og hvitløk, og la det surre til de er gjennomsiktige. Tilsett rødbeter og agurk, og dekk med 6 kopper vann. Krydre med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke til det er mørt, ca. 45 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøles til romtemperatur.
- 2Tilsett appelsinjuice og kjør med en stavmikser, eller i porsjoner i en vanlig blender. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør inn limesaft og avkjøl.
- 3Fordel suppen i serveringsskåler, pynt med en klatt rømme og dryss over dill.