Tomats- og potetsalat med olivenvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk tomato-potato salat med smakfull olivenvinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund små Yukon Gold- eller rødskinnede poteter
- Kosher-salt
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- Nykvernet pepper
- 1/3 kopp uten stein nicoise-oliven
- 2 stilker selleri, i terninger, pluss 1/4 kopp grovhakket selleriblader
- 2 pund storfete tomater, hakket
- 1/4 kopp fersk basilikum, revet
- 1/4 kopp hakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele; dekk med vann med 5 cm tildekning. Krydre rikelig med salt og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke til potetene er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle i 15 til 20 minutter.
- 2Visp sammen olivenolje, eddik, 1 teskje salt og et par kverner pepper i en middels bolle; rør inn oliven og finhakket selleri. Del potetene i to og legg dem i en flat skål. Fordel tomatene over potetene, og hell vinaigretten over. Strø selleribladene, basilikum og gressløk over salaten, og krydre med salt og pepper.
- 3Fotograf: Ryan Liebe