Grillet laks med ABs krydderpomade
oppskrift på broiled laks med abas krydderpomade. enkel og smakfull rett perfekt for sunn middag. lær hvordan du lager denne deilige fiskeretten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp rapsolje, pluss 2 teskjeer til stekebrett
- 1 side av laks (ca. 1,4 kg), ben fjernet
- 1 ½ teskjeer kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hele korianderfrø, ristet
- 1 spiseskje hele fennikelfrø, ristet
- 1 teskje hele spisskummenfrø, ristet
- 1 hel stjerneanis
- 2 teskjeer løkpulver
- 1 teskje hvitløkpulver
- ½ teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Rub sheet pan med 2 teskjeer olje og plasser sidene av laksen i pannen. Krydre laksen med salt og pepper. Sett til side. Tilsett koriander, fennikelfrø, spisskummenfrø, stjerneanis, løkpulver, hvitløkpulver og cayennepepper i en blender. Kjør blenderen på høy hastighet og kjør til hele krydderet blir til pulver. Mens blenderen går, hell i 1/3 kopp rapsolje og blend til alt er godt blandet. Stopp blenderen og bruk en skrape for å vaske ned sidene av beholderen, om nødvendig. Pensle laksen med krydderblandingen. La laksen hvile i romtemperatur i 30 minutter. Forvarm ovnen til høy grillinnstilling. Plasser laksen i ovnen ca. 15 cm fra grillen. Stek til laksen har en innvendig temperatur på 55°C. Dette tar omtrent 15 minutter, men kan variere avhengig av ovnen. Ta ut laksen og la den hvile i 10 minutter før servering. Merk at den indre temperaturen vil stige litt på grunn av ettervarmingsprosessen.