Tom Yum-suppe

Tom Yum-suppe

lær hvordan du lager en smakfull tom yum suppe med friske ingredienser. enkel oppskrift for en varmende forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1,5 kopper kyllingkraft
  • 4 tynne skiver fersk galangal
  • 2 kaffirlimeblader
  • 1 stilk sitrongress, knust og skåret
  • 2 sjalottløk, skivet
  • 1 spiseskje ristet chilipasta
  • 2 spiseskjeer fiskesaus
  • 3 spiseskjeer limesaft
  • 6 cherrytomater, hakket
  • 8 thai chilier
  • 10 ferske strå- eller sopp-sopp
  • 6 store hele reker
  • 2 kvister koriander
  • 2 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp kraften i en kjele og tilsett smakene dine én etter én: begynn med galangal, kaffir limeblader og sitrongress. Tilsett sjalottløk, chili paste, fiskesaus og limesaft. Deretter tilsetter du hakkede tomater, thai-chili og straw mushrooms, og lar det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen og rør inn reker. Når de er helt rosa, er suppen ferdig. Pynt med koriander og vårløk, og server umiddelbart.