Angel Hair Pasta med blåskjell

Angel Hair Pasta med blåskjell

Lær hvordan du lager en deilig og enkel angel hair pasta med blåskjell. Perfekt for en rask og smakfull middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 baguette
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 12 småkamskjell, renset og bløtlagt
  • 1/4 kopp calabresiske chili, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 middels stor løk, hakket
  • 4 kvister timian
  • 1 kopp hvitvin
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ss usaltet smør
  • 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1 til 2 ss fløte
  • 115 gram angel hair-pasta, kokt
  • Hakket fersk flatbladpersille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For de ristet brødsmulene: Forvarm ovnen til 200 °C. Kutt baguetten i store terninger. Ha dem i en food processor og puls til de er finhakket til smuler. Spre smulene ut på et bakepapirkledd stekebrett og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Sett i ovnen og rist til de er gyldne og sprø, ca. 5 til 10 minutter, og rør om underveis for jevn steking.
  2. 2For kamskjellene: Ha kamskjellene, 2 ss av de hakkede calabrianske chiliene, hvitløk, løk, to av timiankvistene, hvitvin, 1 kopp vann og litt kosher-salt i en kjele. Dekk til med lokk, kok opp, og la det småkoke til kamskjellene åpner seg, ca. 5 til 10 minutter. Ta kamskjellene opp med tang og la dem avkjøle. Reserver kraften fra kamskjellene. Kast eventuelle kamskjell som ikke har åpnet seg. Når kamskjellene er avkjølt, fjern dem fra skjellene og hakk dem opp. Sett til side.
  3. 3For sausen: Ha smør og 1 ss olivenolje i en stor, høyskånsstekt panne, og la smøret smelte. Når det er smeltet, tilsett de resterende 2 ss hakkede calabrianske chilier og de resterende 2 timiankvistene, sammen med en eller to øser av kamskjellkraften. Kok opp. Tilsett en liten mengde fløte og de hakkede kamskjellene, og rør til alt er godt blandet. Fjern timiankvistene. Smak til med salt og pepper, og juster krydderet etter behov.
  4. 4Tilsett den kokte pastaen i sausen, og hell i mer kraft om nødvendig. Vend godt sammen.
  5. 5Server i en bolle, pyntet med hakket persille og de ristede brødsmulene.