Søt syltet daikonradise

Søt syltet daikonradise

Lær hvordan du lager søt og syrlig sylte daikon reddik med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør eller småmat. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp riseddik
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp sukker
  • 1/4 teskje gurkemeie
  • 450 gram daikonradise
  • 1/4 kopp kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele over middels varme tilsetter du eddik, vann, sukker og gurkemeie. Kok opp, rør om for å løse opp sukkeret. Fjern fra varmen og la det avkjøles.
  2. 2I mellomtiden skreller du daikonraden og skjærer den i skiver som er ca. 1/4 tomme tykke. (Hvis daikonet er veldig stort, kan du skjære skivene i halvsirkler.) Legg dem i en sil med salt og bland godt. Plasser silen over en bolle og la det renne av i 1 time. Skyll av saltet med et par vannskift og tørk daikonet godt. Legg det i en steril glasskrukke. Sil den avkjølte laken gjennom et kaffefilter (eller en sil med osteklede) og hell den over radisskivene i krukken slik at de dekkes. Oppbevar i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten. Holder seg i omtrent 2 uker.