
Kylling- og salatcupper
Lær hvordan du lager smakfulle kylling- og salatblads-«cups». En enkel, sunn og rask forrett som passer til alle anledninger. Perfekt for sommerbufféen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 1 liten gulrot, i terninger
- 1/2 stilk selleri, i terninger
- 1/2 rød paprika, i terninger
- 5 sukkererter, i terninger
- 1/2 kopp hakket rødløk
- 1/2 kopp mungbønner, delt i to
- 2 kyllingbryst, i terninger
- 170 gram aprikos- og sesamsambal-saus (oppskrift følger)
- 5 stekte wonton-eskene
- 6 isbergsalatblader
- 2 ss hakket vårløk
- 2 ss knuste, usaltede peanøtter
- Sorte sesamfrø, til pynt
- 1/2 kopp soyasaus
- 3 ss finhakket hvitløk
- 3 ss finhakket ingefær
- 3 ss sambal hot sauce
- 3 ss aprikosmarmelade
- 1/4 kopp risvineddik
- 3 ss hoisinsaus
- 1 ts finhakket koriander
- 2 ts sesamfrø
- 1 ts sesamolje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en middels stor stekepanne over høy varme, tilsett olje. Legg i grønnsaker og kylling, og stek i 45 sekunder. Deglaser med sambalsaus i 30 sekunder.
- 3Legg wonton i en salatbolle, hell kylling- og grønnsaksblandingen i bollen, og topp med grønn løk og peanøtter. Pynt salatbollene med svarte sesamfrø.
- 4Bland alle ingrediensene godt. Rist før servering.





