Kylling- og salatcupper

Kylling- og salatcupper

Lær hvordan du lager smakfulle kylling- og salatblads-«cups». En enkel, sunn og rask forrett som passer til alle anledninger. Perfekt for sommerbufféen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten gulrot, i terninger
  • 1/2 stilk selleri, i terninger
  • 1/2 rød paprika, i terninger
  • 5 sukkererter, i terninger
  • 1/2 kopp hakket rødløk
  • 1/2 kopp mungbønner, delt i to
  • 2 kyllingbryst, i terninger
  • 170 gram aprikos- og sesamsambal-saus (oppskrift følger)
  • 5 stekte wonton-eskene
  • 6 isbergsalatblader
  • 2 ss hakket vårløk
  • 2 ss knuste, usaltede peanøtter
  • Sorte sesamfrø, til pynt
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 3 ss finhakket hvitløk
  • 3 ss finhakket ingefær
  • 3 ss sambal hot sauce
  • 3 ss aprikosmarmelade
  • 1/4 kopp risvineddik
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts finhakket koriander
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 ts sesamolje

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en middels stor stekepanne over høy varme, tilsett olje. Legg i grønnsaker og kylling, og stek i 45 sekunder. Deglaser med sambalsaus i 30 sekunder.
  3. 3Legg wonton i en salatbolle, hell kylling- og grønnsaksblandingen i bollen, og topp med grønn løk og peanøtter. Pynt salatbollene med svarte sesamfrø.
  4. 4Bland alle ingrediensene godt. Rist før servering.