Espressokake med toskansk likørsmørkrem og karamellglass

Espressokake med toskansk likørsmørkrem og karamellglass

Oppdag oppskriften på en luksuriøs espresso kake med tuscan likør smørkrem og sprø karamellglass. Perfekt til spesielle anledninger og kaffeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Non-stick spray til kakeformer
  • Én eske på 16,5 unser med Devil's Food-kakemiks
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp vanilje-citronlikør, for eksempel Tuaca
  • 2 spiseskjeer espressopulver
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje fint salt
  • 3 egg, romtempererte
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer vanilje-citronlikør, for eksempel Tuaca
  • 2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 3 kopper melis
  • 2 spiseskjeer vanilje-citronlikør, for eksempel Tuaca
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje fint salt
  • 1/2 kopp sjokoladeovertrukne espressobønner, grovhakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1For espressokaken: Plasser en rist midt i ovnen og forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kle to 20-centimeters runde kakeformer med bakepapir og smør dem med non-stick bakefett.
  2. 2I en bolle til en elektrisk mikser, bland kakerøren, olje, vaniljelikør, espressopulver, vaniljeekstrakt, salt, egg og 2,4 dl vann. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, og deretter på middels hastighet i 2 minutter, og skrap ned i bollen med en slikkepott av og til. Fordel røren jevnt i kakeformene og jevn ut overflaten med en slikkepott.
  3. 3Stek til en kakepinne satt inn i midten av kakene kommer ut ren, ca. 28–30 minutter. La kakene avkjøle i formene i 20 minutter, før du forsiktig tar dem ut av formene og lar dem avkjøle helt på en avkjølingsrist, ca. 1 time.
  4. 4For karamellglasset: Kle et stekebrett med en silikonmatte. Ha sukker og vaniljelikør i en liten kjele og kok opp uten å røre, til blandingen får en dyp ravfarge, ca. 5 minutter. Hell karamellen over det forberedte stekebrettet og la den avkjøle til romtemperatur. Når den er avkjølt, knekk den i biter.
  5. 5For toskansk smørkrem: Ha smøret i en bolle til en kjøkkenmaskin og pisk med flatpiskeren til det er lyst og glatt, ca. 1 minutt. Tilsett melis, vaniljelikør, vaniljeekstrakt og salt, og pisk på lav hastighet til det er godt blandet, ca. 30 sekunder; øk hastigheten til middels og pisk til det er luftig, ca. 2 minutter.
  6. 6Montering: Plasser en av kakene med den flate siden opp på et kakefat, og jevn ut toppen med en serrated kniv om nødvendig. Bruk en slikkepott til å fordele 1/4 kopp smørkrem jevnt over kaken, og la en 1,3 cm bred kant være igjen. Legg den andre kakebunnen oppå, og dekk hele kaken med resten av smørkremen, og bruk tuppen av slikkepotten til å lage dekorative sirkler i kremen. Press de hakkede espressobønnene rundt utsiden av kaken, og pynt toppen med karamellglass.