
Whiskey-fudgekake
oppskrift på whiskey fudge cake, en rik og saftig sjokoladekake med en smakfull whisky-tilsetning. Perfekt til fest eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper kake- eller melis
- 1 teskje natron
- 300 gram bittersøt sjokolade, hakket i små biter
- 12 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 1 1/4 kopper sukker
- 4 egg, separert
- 1/3 kopp whisky, lett oppvarmet
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- Melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett, og sett en 8 x 2 1/2 tommers ring på brettet. Pakk en 8-tommers pappskive med folie og sett til side.
- 2I en liten bolle sies mel og natron sammen. Sett til side. I en dobbel kjele eller en metallbolle plassert over småkoking, smelt sjokoladen. Hold den varm.
- 3I mellomtiden, med en mikser med paddel, pisk smøret til det er lyst. Tilsett gradvis 1 kopp sukker og fortsett å piske til det er luftig. (Det er svært viktig at dette smørkremet er lyst og luftig.)
- 4Pisk inn eggeplommene, én av gangen, whiskeyen og vaniljen. Stopp maskinen og skrap ned i den smeltede sjokoladen. Fortsett å blande til alt er godt blandet. Ta bollen ut av maskinen og vend inn halvparten av melblandingen. Vend inn resten av melet.
- 5Med en ren visp og bolle, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett gradvis den resterende 1/4 koppen sukker og fortsett å piske til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Rør inn en fjerdedel av eggehvitene i røren for å lette den, og vend deretter inn resten av hvitene. Hell røren i den forberedte kakeformen og stek i 1 time. Vend umiddelbart opp ned på den folie-kledde pappskiven og bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra ringen rundt. Ikke fjern ringen fra kaken. La den avkjøle helt på en rist. Deretter, forsiktig, løft av ringen.
- 6Sikt over kaken med melis og server med iskrem eller pisket krem.