Whiskey-fudgekake

Whiskey-fudgekake

oppskrift på whiskey fudge cake, en rik og saftig sjokoladekake med en smakfull whisky-tilsetning. Perfekt til fest eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper kake- eller melis
  • 1 teskje natron
  • 300 gram bittersøt sjokolade, hakket i små biter
  • 12 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 4 egg, separert
  • 1/3 kopp whisky, lett oppvarmet
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • Melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett, og sett en 8 x 2 1/2 tommers ring på brettet. Pakk en 8-tommers pappskive med folie og sett til side.
  2. 2I en liten bolle sies mel og natron sammen. Sett til side. I en dobbel kjele eller en metallbolle plassert over småkoking, smelt sjokoladen. Hold den varm.
  3. 3I mellomtiden, med en mikser med paddel, pisk smøret til det er lyst. Tilsett gradvis 1 kopp sukker og fortsett å piske til det er luftig. (Det er svært viktig at dette smørkremet er lyst og luftig.)
  4. 4Pisk inn eggeplommene, én av gangen, whiskeyen og vaniljen. Stopp maskinen og skrap ned i den smeltede sjokoladen. Fortsett å blande til alt er godt blandet. Ta bollen ut av maskinen og vend inn halvparten av melblandingen. Vend inn resten av melet.
  5. 5Med en ren visp og bolle, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett gradvis den resterende 1/4 koppen sukker og fortsett å piske til hvitene er blanke og faste, men ikke stive. Rør inn en fjerdedel av eggehvitene i røren for å lette den, og vend deretter inn resten av hvitene. Hell røren i den forberedte kakeformen og stek i 1 time. Vend umiddelbart opp ned på den folie-kledde pappskiven og bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra ringen rundt. Ikke fjern ringen fra kaken. La den avkjøle helt på en rist. Deretter, forsiktig, løft av ringen.
  6. 6Sikt over kaken med melis og server med iskrem eller pisket krem.