
Kalkun med appelsin- og ancho-saus
Lær hvordan du lager en saftig kalkun med en smakfull ancho-oransjesaus. Perfekt for høstens middager og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund søtpoteter (omtrent 4 mellomstore)
- 1 1/2 pund kalkunskiver
- 2 spiseskjeer ancho-chili pulver
- Kosher-salt
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor spansk løk, delt og skivet i 1/4 tommers tykkelse
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 kopp kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
- 1/2 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer honning
- 1 1/2 teskje dijonsennep
- 1/2 teskje revet appelsinskall
- 3 spiseskjeer fersk appelsinjuice
Fremgangsmåte
- 1Stikk hull på søtpotetene med en gaffel overalt; legg dem i en mikrobølgesikker form og kok dem i mikrobølgeovnen til de er møre, ca. 20 minutter. Del søtpotetene i to og skrap ut innmaten i en bolle. Mos med en gaffel til det blir luftig; dekk til og hold varm.
- 2I mellomtiden, tørk kalkunen godt og strø over 1 spiseskje chilipulver og 1 teskje salt. Varm opp olivenoljen i en stor støpejernspanne over middels høy varme. Tilsett kalkunen og stek til den er brunet, 3 til 4 minutter på hver side. Overfør til en tallerken.
- 3Tørk ut pannen og sett den på høy varme. Tilsett løk og kok, rør om, til den er mørk rundt kantene, 4 til 6 minutter. Rør inn resten av chilipulveret og spisskummen; kok i 30 sekunder. Tilsett buljong, kremfløte, honning, sennep, og appelsinskall og -saft; la det småkoke til det tykner, ca. 5 minutter. Legg i kalkunen og varm opp i 1 minutt. Server med de moste søtpotetene.