
Krydret aubergine
lær hvordan du lager en deilig og krydret aubergine rett med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull middag eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer kyllingbuljong
- 1 spiseskje hoisinsaus
- 1 spiseskje soyasaus
- 2 teskjeer kinesisk svart eddik
- 2 teskjeer plommesaus
- 4 kinesiske auberginer (ca. 450 gram), stilker fjernet
- Vegetabilsk olje til dypsteking
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1 teskje finhakket ingefær
- 4 tørkede hele chilipepper
- 2 grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter
- 1/4 pund kjøttdeig av svin
- Hakket koriander eller skivet grønn løk
Fremgangsmåte
- 1Saus: 2. Bland sausens ingredienser i en liten bolle; rør godt. 3. Med en grønnsaksskreller, fjern 2,5 cm lange striper av auberginens skall, og la det være igjen en 2,5 cm stripe av skallet mellom hver. Kutt auberginen i fire deler på langs, og kutt hver del på tvers i 7,5 cm store biter. 4. Hell nok olje i en kjele på 2 liter til å fylle 7,5 cm. Varm opp til 180 grader Celsius. Dypp auberginen i oljen i porsjoner og fritér til den er gyllenbrun, ca. 3 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir. 5. Sett en wok over høy varme til den er varm. Tilsett 1 spiseskje fritto- eller vegetabilsk olje og sving wokken for å dekke sidene. Tilsett hvitløk, ingefær, tørkede chili og grønn løk; kok under omrøring til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett kjøttdeigen og kok, og bruk baken av en skje for å bryte opp kjøttet, til det er brunt og smuldrende. Tilsett sausen og la det småkoke. Rør inn den friterte auberginen og vend godt. Legg det over på en varm serveringsfat. Server med koriander eller grønn løk som garnityr.