
Rum karamellkake
Lær hvordan du lager en saftig rum karamellkake med rik karamellsmak. En perfekt dessert for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 (18,25 unser) boks med gul kakeblanding (anbefalt: Betty Crocker)
- 1/4 kopp mørk rom
- 1 kopp vann
- 3 egg
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 2 kopper mørkbrunt sukker
- 1/4 kopp melk
- 4 kopper melis, siktet
- 1 teskje romekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Til kaken:
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray tre 20 cm (8-tommers) runde kakeformer med non-stick bakefett med smørsmak; sett til side.
- 3I en stor bolle, pisk kakeblandingen, rom, vann, egg og olje på lav hastighet med en elektrisk mikser i 30 sekunder. Skrap ned sidene av bollen og pisk i ytterligere 2 minutter på middels hastighet.
- 4Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene. Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 25 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle helt før du legger på glasur.
- 5Til glasuren:
- 6I en middels stor kjele, smelt smør over middels-lav varme sammen med brunt sukker og romekstrakt. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett melk og kok opp igjen, og la det koke hardt under konstant omrøring i ca. 2 minutter, til sukkeret er helt oppløst.
- 7La det avkjøle til romtemperatur og overfør til en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på middels hastighet til å piske inn melis til glatt konsistens. Hvis glasuren er for tykk, tilsett litt melk. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer melis.
- 8Bruk en offset-spatel til å jevnt fordele glasuren på toppen av hver kake. Legg lagene oppå hverandre og dekk toppen med glasur. Det kan hende du har noe glasur til overs.