
Tørket kjøtt
Lær hvordan du lager deilig beef jerky hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som sunn snacks, lett å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 36 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 til 2 pund flankbiff
- 2/3 kopp Worcestershire-saus
- 2/3 kopp soyasaus
- 1 spiseskje honning
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer løkpulver
- 1 teskje flytende røyk
- 1 teskje rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 1 boks vifte, 4 papirfiltre for klimaanlegg og 2 strikkbånd.
- 2Trim flankesteken for overflødig fett, legg den i en ziplock-pose, og sett den i fryseren i 1 til 2 timer for å gjøre den fastere.
- 3Ta steken ut av fryseren og skjær den i tynne skiver med fibrene, i lange strimler.
- 4Legg strimlene av kjøtt sammen med alle de resterende ingrediensene i en stor, 1-gallon plastpose med glidelås, og rør rundt for å fordele ingrediensene jevnt. Sett posen i kjøleskapet i 3 til 6 timer.
- 5Ta kjøttet ut av saltlaken og tørk det forsiktig med et papir. Fordel jevnt strimlene av kjøtt på 3 av luftfiltrene, legg dem i sporene, og stable filtrene oppå hverandre. Legg deretter ett tomt filter oppå. Legg neste, legg vifte på siden, og plasser filtrene oppå viften. Fest filtrene til viften med 2 strikkbånd. Still viften oppreist, koble den til strøm, og sett den på middels hastighet. La kjøttet tørke i 8 til 12 timer. Hvis du bruker en kommersiell tørker, følg produsentens anvisninger.
- 6Når kjøttet er tørt, oppbevar det på et kjølig, tørt sted i en lufttett beholder i 2 til 3 måneder.