Hello Fresh Mobile Banner
Tørket kjøtt

Tørket kjøtt

Lær hvordan du lager deilig beef jerky hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som sunn snacks, lett å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 36 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 til 2 pund flankbiff
  • 2/3 kopp Worcestershire-saus
  • 2/3 kopp soyasaus
  • 1 spiseskje honning
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 2 teskjeer løkpulver
  • 1 teskje flytende røyk
  • 1 teskje rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 1 boks vifte, 4 papirfiltre for klimaanlegg og 2 strikkbånd.
  2. 2Trim flankesteken for overflødig fett, legg den i en ziplock-pose, og sett den i fryseren i 1 til 2 timer for å gjøre den fastere.
  3. 3Ta steken ut av fryseren og skjær den i tynne skiver med fibrene, i lange strimler.
  4. 4Legg strimlene av kjøtt sammen med alle de resterende ingrediensene i en stor, 1-gallon plastpose med glidelås, og rør rundt for å fordele ingrediensene jevnt. Sett posen i kjøleskapet i 3 til 6 timer.
  5. 5Ta kjøttet ut av saltlaken og tørk det forsiktig med et papir. Fordel jevnt strimlene av kjøtt på 3 av luftfiltrene, legg dem i sporene, og stable filtrene oppå hverandre. Legg deretter ett tomt filter oppå. Legg neste, legg vifte på siden, og plasser filtrene oppå viften. Fest filtrene til viften med 2 strikkbånd. Still viften oppreist, koble den til strøm, og sett den på middels hastighet. La kjøttet tørke i 8 til 12 timer. Hvis du bruker en kommersiell tørker, følg produsentens anvisninger.
  6. 6Når kjøttet er tørt, oppbevar det på et kjølig, tørt sted i en lufttett beholder i 2 til 3 måneder.