Chilipepper og Manchego-ost

Chilipepper og Manchego-ost

oppdag hvordan du lager rajas de chiles y queso manchego, en kremet og smakfull spansk forrett med grillede chili og manchegoost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer peanøttolje
  • 1/2 kopp hele epazote-blader
  • 9 poblano- eller Anaheim-chili, ristet, skrelt, frøet og skåret i strimler
  • 1 teskje havsalt, eller etter smak
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1 kopp melk
  • 340 gram Queso Manchego eller Muenster-ost, skåret i tykke skiver

Fremgangsmåte

  1. 1På middels høy varme, i en middels stor støpejernsgryte, varm opp oljen til den begynner å ryke. Tilsett hele epazote-bladene og stek dem til de visner, mens du rører hele tiden, i omtrent 2 minutter. Tilsett chilestrimlene og saltet, og stek i ca. 3 minutter, mens du rører hele tiden.
  2. 2Skru ned varmen til lav. Rør inn fløten og melken. Tilsett ostebitene og kok opp til osten smelter.
  3. 3Server varm, over Arroz Blanco.