Elggryte

Elggryte

oppskrift på en deilig og mettende viltgryte med elg eller hjortekjøtt, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stilker selleri, hakket
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 6 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 kopp olje
  • 4 spiseskjeer smør
  • 2 kopper storfekraft
  • 1 pund hele nye poteter
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • 1 spiseskje hele pepperkorn
  • 2 laurbærblad
  • 2 store gulrøtter, hakket i store biter
  • 1/2 kopp saltkjøtt
  • 1 pund hjortestek
  • 2 pund hjorteskinke
  • 1 spiseskje hvitløkspulver
  • 1 teskje chiliflak
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt saltfettet i biter og stek det i en panne til det blir sprøtt som bacon.
  2. 2Del hjortelåret i to store deler, og hakk deretter hjorteskinken og hjortelåret i store biter. Legg hjorten i pannen sammen med saltfettet og brun kjøttet, ca. 10 minutter. Mens det brunes, tilsett hvitløkspulver, chiliflak og krydre med salt og pepper. Deretter, tilsett 2 spiseskjeer av melet i kjøttet og rør det inn for å danne en slags saus. Ta kjøttet ut av pannen og sett det til side.
  3. 3Tilsett olje, smør og de resterende 4 spiseskjeene med mel i den tomme pannen, og kok opp over middels varme for å lage en jevning. Rør godt, og la jevningen koke til den skifter farge fra beige til brun.
  4. 4Tilsett storfiskraft og 2 kopper vann i jevningen, og kok opp. Deretter, legg i hjortekjøttet og la det koke i 5 til 10 minutter, til kjøttet er tre fjerdedeler ferdigkokt. Til slutt, tilsett potetene, oregano, pepperkorn, laurbærblad, gulrøtter, selleri og løk. La det koke til kjøttet faller av låret, omtrent 1 time.