
Ristet grønnsakspai med butterdeig
oppskrift på en deilig og enkel roasted veggie puff pastry tart, perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 romatomater, skåret i 0,6 cm tykke skiver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor spansk løk, tynne skiver
- Én 30 x 20 cm frossen butterdeig, tint
- 1 eggehvite, pisket
- 225 gram geitost, smuldret
- 4 ferske basilikumblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Legg tomatskivene på en bakerist og strø over salt. Sett til side.
- 3I en stekepanne, varm opp olivenoljen over middels lav varme og stek løken til den er gyldenbrun, ca. 15 minutter. Sett til side.
- 4I mellomtiden, skjær ut en sirkel på 20 cm av butterdeigen og trykk den ned i en paiform på 20 cm i diameter. Prikk bunnen av deigen jevnt med en gaffel. Sett av de overskytende kantene. Pensle eggehviten langs kanten av sirkelen, og trykk de resterende deigrestene langs sidene av formen for å lage en skorpe. Fordel geitostkrønsjene som fyll i paien, deretter den karamelliserte løken. Legg tomatskivene i dekorative sirkler på toppen. Krydre med salt og pepper.
- 5Stek i 20 minutter, dekk deretter til kantene av deigen med aluminiumsfolie og stek videre til grønnsakene er møre og begynner å bli brune, ytterligere 20 minutter. Pynt med fersk basilikum.