
Yucca fries med sørvestlig krydderblanding
oppskrift på crispy yucca fries krydret med southwest fry seasoning. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje granulat hvitløk
- 1 spiseskje løkpulver
- 2 teskjeer røkt paprika
- 2 teskjeer kosher-salt
- 2 teskjeer granulert sukker
- 2 teskjeer superfint sukker
- 1 teskje ancho-chili pulver
- 1 teskje nykvernet pepper
- 900 gram fersk yuccarot, skrelt og skåret i fries på 1,5 x 1 cm
- 2 spiseskjeer hvit eddik
- 3 kopper rapsolje
- 1 spiseskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et dypfriteringstermometer
- 2For Southwest-friteringskrydderet: I en liten blandebolle, kombiner spisskummen, granulert hvitløk, løkpulver, røkt paprika, salt, granulert sukker, superfint sukker, chilipulver og pepper. Sett til side.
- 3For pommes frites: Fyll en stor bolle med 8 kopper vann og hvit eddik. Legg i yuccapommes og la dem ligge i 30 minutter for å fjerne stivelsen.
- 4Varm opp rapsoljen i en nederlandsk ovn til 300 grader Fahrenheit.
- 5Kok opp 6 liter vann med salt i en stor kjele. Tilsett yuccapommes og kok til de er møre og nesten gjennomsiktige, ca. 6 minutter. Ta opp med en hullsleiv og legg på et rent kjøkkenpapir for å renne av. La yuccapommes avkjøle.
- 6Del yuccapommes i 3 porsjoner. Legg den første porsjonen i den varme oljen. Forvell i 2 minutter, ta opp og legg på en avkjølingsrist over et stekebrett for å renne av overflødig fett. Gjenta med de resterende pommes frites i 2 porsjoner.
- 7Varm opp rapsoljen til 360 grader Fahrenheit. Igjen, arbeid i 3 porsjoner, og stek yuccapommes til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter. Ta opp med en hullsleiv og legg på en tallerken med papirhåndkle. Gjenta med de resterende pommes frites i 2 porsjoner. Krydre pommes frites med Southwest-friteringskrydderet. Server umiddelbart.