Klovnehatten

Klovnehatten

lær hvordan du lager en morsom og fargerik clown hat-kake. enkel oppskrift for alle nivåer, perfekt til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 10 1/2 unser hvit sjokolade
  • M & M's Melk Sjokoladeknapper til baking
  • Knapt 2/3 kopp gule rosiner (rosinene må bløtlegges i minst 24 timer før bruk)
  • Vann etter behov
  • 1/2 kopp mørk rom eller smaksatt likør
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 1/2 kopp hel melk
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 store egg
  • 2 store eggeplommer
  • 1/2 knapp kopp sukker (sukker som er målt opp, men ikke fullt opp)
  • Karamellisert banan-sauté, oppskrift følger
  • 8 kule med vaniljeis
  • Bringebærsaus, oppskrift følger
  • Mango-saus, oppskrift følger
  • Stor moden banan
  • 1/2 kopp mørk rom eller Grand Marnier
  • Knapt 1 kopp sukker
  • 1 1/2 ss usaltet smør, i terninger (valgfritt)
  • 3 kopper bringebær
  • Knapt 1/2 kopp melis
  • Noen dråper sitronsaft
  • 3 kopper mango
  • Knapt 1/2 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 8 koniske papirkopper.
  2. 2Til klovnehattene: Smelt hvit sjokolade i mikrobølgeovnen. Fyll hver kopp helt opp med smeltet sjokolade. Vend papirkoppen opp ned over en bolle med sjokolade, og la overflødig sjokolade renne tilbake i bollen. Sett papirene opp ned på en metallrist plassert over et bakepapirkledd stekebrett, og la sjokoladen stivne. Når den er stivnet, bruker du en skarp paringkniv til forsiktig å trimme sjokoladen av bunnen (åpningen) på hver hatt. Deretter kan du fjerne papirkonen. For å feste M&Ms-kulene på hattene, varmer du opp tuppen av en paringkniv i kokende vann. Tørk den godt av, og trykk forsiktig mot sjokoladen for å smelte et lite område. Trykk umiddelbart en M&M inn i sjokoladen. Bruk så mange du vil for å dekorere hatten.
  3. 3For Risin Creme Brûlée: Hydrer rosinene ved å legge dem i en blandingsbolle eller glasskrukke og tilsette vann slik at det dekker rosinene med minst 1,5 cm. Rør inn rom eller annen smakstilsetning. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24 timer. Det er enda bedre å la rosinene hydrere i 2 til 3 dager; de vil bli veldig fyldige etter å ha absorbert væsken. Du kan oppbevare dem i kjøleskapet i noen uker. Når du skal bruke dem, sil av den mengden du trenger gjennom en finmasket sil før du tilsetter dem i oppskriften.
  4. 4Forvarm ovnen til 320 grader.
  5. 5Strø de hydrerte rosinene over bunnen av en rund kakeform på 23 cm med 5 cm høye kanter.
  6. 6Hell kremfløten og melken i en non-reaktiv kjele på 2 liter med tykk bunn, og varm opp på middels varme.
  7. 7Bruk en skarp paringkniv til å dele vaniljestangen på langs igjen. Skrap ut frøene med kniven, og fjern skallet. Legg skallet og frøene i den varme kremfløten.
  8. 8Varm opp kremfløten til den begynner å boble rundt kantene (koking). Ta av varmen.
  9. 9Ha egg, eggeplommer og sukker i en stor blandingsbolle, og visp til godt blandet.
  10. 10Mens du visper, hell sakte den varme kremfløten i eggeblandingen. Visp til blandingen er jevn og har en homogen farge.
  11. 11Sil blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne vaniljeskallet og eventuelle overkokte egg.
  12. 12Det kan være lurt å helle blandingen i en målekopp med tut for enklere håndtering.
  13. 13Sett kakeformen på et stekebrett med 2,5 cm høye kanter.
  14. 14Fyll kakeformen med eggekremen, og plasser stekebrettet i ovnen.
  15. 15Hell varmt vann fra springen i stekebrettet til vannet når halvveis opp på siden av kakeformen.
  16. 16Hvis du bruker en konveksjonsovn, er vannbad ikke nødvendig, fordi den jevne luftstrømmen isolerer eggekremen fra direkte varme.
  17. 17Forvarm eventuelt ovnen til 200 grader.
  18. 18Steketiden er omtrent 50 minutter, uansett ovntype.
  19. 19Når den er ferdig, skal eggekremen bevege seg litt når du forsiktig rister på formen.
  20. 20Hvis du oppdager væske under skorpen, er den understekt.
  21. 21Sett den tilbake i ovnen og rist forsiktig hver 5. minutt til den er ferdig.
  22. 22Ta kaken ut av ovnen og vannbadet, og sett den på en rist for å avkjøle i 30 minutter.
  23. 23Sett den deretter i kjøleskapet i 2 timer før servering; den vil sette seg helt i kjøleskapet.
  24. 24La vannbadet avkjøles før du fjerner det fra ovnen.
  25. 25*Se oppskrift på butterdeig og sett inn her (separat oppskrift pga. plassbegrensning).*
  26. 26Til montering av klovnehattene: Bruk en paringkniv til forsiktig å kutte ut en liten sirkel øverst på hver butterdeigskall. Sett toppen til side til senere bruk.
  27. 27Fjern forsiktig den deigete innmaten med fingeren.
  28. 28Fyll skallet med en stor skje vaniljeis, og plasser butterdeigsirkelen oppå igjen.
  29. 29Sett klovnehatten på toppen av butterdeigen.
  30. 30Pynt tallerkenen med frukt- eller bærsaus.
  31. 31For karamellisert banansauté:
  32. 32Skrell og skjær bananen i 0,6 cm store terninger.
  33. 33Legg dem i en liten blandingsbolle med rom eller Grand Marnier og omtrent en tredjedel av sukkeret, og la det trekke i 10 minutter.
  34. 34Varm en middels stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme.
  35. 35Hvis det begynner å ryke, er pannen for varm – skyll den under kaldt vann, tørk den, og start på nytt.
  36. 36Når pannen er varm, dryss resten av sukkeret i et jevnt lag.
  37. 37La sukkeret smelte, og begynn å bevege pannen for å forhindre at det brenner.
  38. 38Hell panen litt fra side til side slik at det smeltede sukkeret renner over det usmeltede.
  39. 39Kok til alt sukkeret er lyst gyllent.
  40. 40Jeg pleier å tilsette smør på dette stadiet for en jevnere karamell.
  41. 41Tilsett bananblandingen og fordel den jevnt i pannen.
  42. 42La det koke over middels høy varme til mesteparten av væsken har fordampet, og bananene er myke, men ikke møre.
  43. 43Hvis bananene fortsatt er faste når mesteparten av væsken er fordampet, tilsett noen spiseskjeer vann og fortsett å koke til de er ferdige.
  44. 44Ta av varmen og hell de karamelliserte bananene på en tallerken.
  45. 45Dekk til med plastfolie og sett til side.
  46. 46For bringebærsaus:
  47. 47Mos bringebærene i en blender eller food processor til de er helt jevne.
  48. 48Tilsett sukker, 2 ss om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting for å løse opp eventuelle klumper.
  49. 49Tilsett sitronsaft og kjør igjen.
  50. 50Sil puréen gjennom en finmasket sil over en ren bolle for å skille ut frø og fruktkjøtt.
  51. 51Rør til puréen er helt jevn.
  52. 52For mangosaus:
  53. 53Skrell og fjern steinen fra mangoene.
  54. 54Hakk dem i mellomstore biter.
  55. 55Mos frukten til den er helt jevn.
  56. 56Tilsett sukker, 2 ss om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting.
  57. 57Sil puréen gjennom en finmasket sil over en ren bolle, og rør til den er glatt.