
Klovnehatten
lær hvordan du lager en morsom og fargerik clown hat-kake. enkel oppskrift for alle nivåer, perfekt til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 10 1/2 unser hvit sjokolade
- M & M's Melk Sjokoladeknapper til baking
- Knapt 2/3 kopp gule rosiner (rosinene må bløtlegges i minst 24 timer før bruk)
- Vann etter behov
- 1/2 kopp mørk rom eller smaksatt likør
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 1/2 kopp hel melk
- 1/2 vaniljestang
- 2 store egg
- 2 store eggeplommer
- 1/2 knapp kopp sukker (sukker som er målt opp, men ikke fullt opp)
- Karamellisert banan-sauté, oppskrift følger
- 8 kule med vaniljeis
- Bringebærsaus, oppskrift følger
- Mango-saus, oppskrift følger
- Stor moden banan
- 1/2 kopp mørk rom eller Grand Marnier
- Knapt 1 kopp sukker
- 1 1/2 ss usaltet smør, i terninger (valgfritt)
- 3 kopper bringebær
- Knapt 1/2 kopp melis
- Noen dråper sitronsaft
- 3 kopper mango
- Knapt 1/2 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 8 koniske papirkopper.
- 2Til klovnehattene: Smelt hvit sjokolade i mikrobølgeovnen. Fyll hver kopp helt opp med smeltet sjokolade. Vend papirkoppen opp ned over en bolle med sjokolade, og la overflødig sjokolade renne tilbake i bollen. Sett papirene opp ned på en metallrist plassert over et bakepapirkledd stekebrett, og la sjokoladen stivne. Når den er stivnet, bruker du en skarp paringkniv til forsiktig å trimme sjokoladen av bunnen (åpningen) på hver hatt. Deretter kan du fjerne papirkonen. For å feste M&Ms-kulene på hattene, varmer du opp tuppen av en paringkniv i kokende vann. Tørk den godt av, og trykk forsiktig mot sjokoladen for å smelte et lite område. Trykk umiddelbart en M&M inn i sjokoladen. Bruk så mange du vil for å dekorere hatten.
- 3For Risin Creme Brûlée: Hydrer rosinene ved å legge dem i en blandingsbolle eller glasskrukke og tilsette vann slik at det dekker rosinene med minst 1,5 cm. Rør inn rom eller annen smakstilsetning. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24 timer. Det er enda bedre å la rosinene hydrere i 2 til 3 dager; de vil bli veldig fyldige etter å ha absorbert væsken. Du kan oppbevare dem i kjøleskapet i noen uker. Når du skal bruke dem, sil av den mengden du trenger gjennom en finmasket sil før du tilsetter dem i oppskriften.
- 4Forvarm ovnen til 320 grader.
- 5Strø de hydrerte rosinene over bunnen av en rund kakeform på 23 cm med 5 cm høye kanter.
- 6Hell kremfløten og melken i en non-reaktiv kjele på 2 liter med tykk bunn, og varm opp på middels varme.
- 7Bruk en skarp paringkniv til å dele vaniljestangen på langs igjen. Skrap ut frøene med kniven, og fjern skallet. Legg skallet og frøene i den varme kremfløten.
- 8Varm opp kremfløten til den begynner å boble rundt kantene (koking). Ta av varmen.
- 9Ha egg, eggeplommer og sukker i en stor blandingsbolle, og visp til godt blandet.
- 10Mens du visper, hell sakte den varme kremfløten i eggeblandingen. Visp til blandingen er jevn og har en homogen farge.
- 11Sil blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne vaniljeskallet og eventuelle overkokte egg.
- 12Det kan være lurt å helle blandingen i en målekopp med tut for enklere håndtering.
- 13Sett kakeformen på et stekebrett med 2,5 cm høye kanter.
- 14Fyll kakeformen med eggekremen, og plasser stekebrettet i ovnen.
- 15Hell varmt vann fra springen i stekebrettet til vannet når halvveis opp på siden av kakeformen.
- 16Hvis du bruker en konveksjonsovn, er vannbad ikke nødvendig, fordi den jevne luftstrømmen isolerer eggekremen fra direkte varme.
- 17Forvarm eventuelt ovnen til 200 grader.
- 18Steketiden er omtrent 50 minutter, uansett ovntype.
- 19Når den er ferdig, skal eggekremen bevege seg litt når du forsiktig rister på formen.
- 20Hvis du oppdager væske under skorpen, er den understekt.
- 21Sett den tilbake i ovnen og rist forsiktig hver 5. minutt til den er ferdig.
- 22Ta kaken ut av ovnen og vannbadet, og sett den på en rist for å avkjøle i 30 minutter.
- 23Sett den deretter i kjøleskapet i 2 timer før servering; den vil sette seg helt i kjøleskapet.
- 24La vannbadet avkjøles før du fjerner det fra ovnen.
- 25*Se oppskrift på butterdeig og sett inn her (separat oppskrift pga. plassbegrensning).*
- 26Til montering av klovnehattene: Bruk en paringkniv til forsiktig å kutte ut en liten sirkel øverst på hver butterdeigskall. Sett toppen til side til senere bruk.
- 27Fjern forsiktig den deigete innmaten med fingeren.
- 28Fyll skallet med en stor skje vaniljeis, og plasser butterdeigsirkelen oppå igjen.
- 29Sett klovnehatten på toppen av butterdeigen.
- 30Pynt tallerkenen med frukt- eller bærsaus.
- 31For karamellisert banansauté:
- 32Skrell og skjær bananen i 0,6 cm store terninger.
- 33Legg dem i en liten blandingsbolle med rom eller Grand Marnier og omtrent en tredjedel av sukkeret, og la det trekke i 10 minutter.
- 34Varm en middels stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme.
- 35Hvis det begynner å ryke, er pannen for varm – skyll den under kaldt vann, tørk den, og start på nytt.
- 36Når pannen er varm, dryss resten av sukkeret i et jevnt lag.
- 37La sukkeret smelte, og begynn å bevege pannen for å forhindre at det brenner.
- 38Hell panen litt fra side til side slik at det smeltede sukkeret renner over det usmeltede.
- 39Kok til alt sukkeret er lyst gyllent.
- 40Jeg pleier å tilsette smør på dette stadiet for en jevnere karamell.
- 41Tilsett bananblandingen og fordel den jevnt i pannen.
- 42La det koke over middels høy varme til mesteparten av væsken har fordampet, og bananene er myke, men ikke møre.
- 43Hvis bananene fortsatt er faste når mesteparten av væsken er fordampet, tilsett noen spiseskjeer vann og fortsett å koke til de er ferdige.
- 44Ta av varmen og hell de karamelliserte bananene på en tallerken.
- 45Dekk til med plastfolie og sett til side.
- 46For bringebærsaus:
- 47Mos bringebærene i en blender eller food processor til de er helt jevne.
- 48Tilsett sukker, 2 ss om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting for å løse opp eventuelle klumper.
- 49Tilsett sitronsaft og kjør igjen.
- 50Sil puréen gjennom en finmasket sil over en ren bolle for å skille ut frø og fruktkjøtt.
- 51Rør til puréen er helt jevn.
- 52For mangosaus:
- 53Skrell og fjern steinen fra mangoene.
- 54Hakk dem i mellomstore biter.
- 55Mos frukten til den er helt jevn.
- 56Tilsett sukker, 2 ss om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting.
- 57Sil puréen gjennom en finmasket sil over en ren bolle, og rør til den er glatt.