
Sloppy Joes
lær hvordan du lager deilige sloppy joes med vår enkle oppskrift. perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ren olivenolje
- 1 kopp (pakket) finhakket gul løk
- 1/2 kopp (pakket) finhakket grønn søt paprika
- 1/4 kopp finhakket rød søt paprika
- 2 spiseskjeer finhakket selleri
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper hermetisert tomatpuré
- 2 runde spiseskjeer tomatpuré
- 1 kopp ferdiglaget ketchup
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1/4 kopp sirup
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp hakkede, rensede sopp
- 8 eller 9 ferske plommetomater, skrellet, frøet og grovhakket til måling av 1 1/2 (pakket) kopper
- 1 teskje knust tørket aromatisk oregano
- 1 teskje Bovril
- Nykvernet svart pepper
- 900 gram (omtrent) fersk, nykvernet storfekjøtt
- Ekstra nykvernet svart pepper
- Hamburgerbrød (oppskrift følger)
Fremgangsmåte
- 1For å lage sausen: Varm opp en kjele på 2 ½ liter over middels varme, og når den er varm, tilsett 3 spiseskjeer olje. Når oljen er varm, rør inn finhakket løk, grønn og rød paprika, selleri og hvitløk. Kok over middels-lav varme til grønnsakene er myke og dufter godt, ca. 4 til 5 minutter. Rør inn tomatpuré, tomatpaste, ketchup, eddik, melasse og Worcestershire-saus. La blandingen småkoke, og skru ned varmen til veldig lav. La sausen småkoke med lokket på gløtt i 1 time. I mellomtiden, varm opp en 20 cm panne over høy varme, og når den er varm, tilsett 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje. Når oljen er varm, tilsett hakkede sopp og kok dem, og rør over høy varme til de er gylne, ca. 2 til 3 minutter. Slå av varmen og sett pannen til side. Etter at sausen har kokt i 1 time, fjern lokket og tilsett sauterte hakkede sopp, ferske hakkede tomater, oregano, Bovril-krydder og litt nykvernet svart pepper. La det småkoke igjen, med lokket på gløtt i ytterligere 30 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle til det skal brukes.
- 2Merk: Hvis du planlegger å koke med en gang, mål opp 2 kopper av sausen, og la resten av sausen avkjøle. Frys ned til neste gang.
- 3For å tilsette brunt kjøttdeig: Varm opp en dyp stekepanne på 25 cm over middels varme, og når den er varm, tilsett kjøttdeigen og bruk en tresleiv til å bryte den opp. Kok kjøttet til det er gjennomstekt og har fått en gyllen farge, og fjern deretter pannen fra varmen og sil av overflødig fett. Sett pannen tilbake på varmen, og rør inn 2 rause kopper av den forberedte sausen. La det småkoke over lav varme, uten lokk, til smakene har blandet seg og blandingen er gjennomvarm, ca. 10 minutter. Smak til med litt mer nykvernet svart pepper.
- 4Merk: Hvis du serverer til 4 personer, bruk 450 gram kjøttdeig og tilsett 1 rause kopp saus.
- 5For å montere Sloppy Joe og servere: Skje kjøttblandingen på delte hamburgerbrød som er lett smurt med smør og kun lett ristet i ovnen for å få en sprø overflate. Server varm.
- 6Tips til variasjon:
- 7Denne Sloppy Joe-blandingen er ikke bare flott på hamburgerbrød, men den er også fantastisk over varm (lett smurt) pasta. Tilsett noen kokte erter (ferske eller frosne), og du har et solid og smakfullt måltid. Alternativt kan du blande det inn i en bolle med kokt langkornet hvit ris for en annen tekstur.
- 8Og ikke kast eventuelle rester... varm opp igjen neste kveld og ha det over stekte poteter. Spis det som det er, eller, hvis du ønsker, strø litt revet cheddarost på toppen og sett det under grillen til osten er smeltet og bobler. Nå kan du servere en enkel grønn salat med en lett vinaigrette, og du har enda et enkelt og deilig måltid!