
Potetlatkes i sørvestlig stil
Oppdag hvordan du lager southwestern style potetlatkes med krydret smak og sprø tekstur. Perfekt for en smakfull forrett eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund russetpoteter, skrellet
- 2 store egg, lett pisket
- 2 spiseskjeer mel (eller mer) eller matzameal (under pesach)
- 2 spiseskjeer hakkede urter, for eksempel koriander
- 1 1/2 teskje salt og nykvernet svart pepper
- Vegetabilsk olje til steking
- Røstede røde paprika og salsa til pynt
Fremgangsmåte
- 1Riv potetene i en food processor. Legg et osteklede i en sil og overfør potetene til silen. Sett silen over en bolle, og vri ostekledet til en pose, slik at noe av fuktigheten presses ut. La blantingen renne av i 15 minutter. Etter 15 minutter, hell av væsken fra bollen, men la den hvite potetstivelsen ligge igjen i bunnen av bollen.
- 2Tilsett stivelsen i en bolle sammen med egg, mel, urter, 1 ½ teskje salt og nykvernet pepper. Returner de avdryppede potetene til blandingen og vend godt sammen.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader. Legg et bakepapir i en stekeplate. Når du er klar til å spise, varm opp en stor stekepanne med ¼ tomme olje over middels høy varme til den er varm. Ha store skjeer med potetblanding i pannen og stek i 3 til 4 minutter på hver side; latkes skal være gylne og sprø på begge sider. Spis med en gang eller hold varme i ovnen.
- 4Server med skiver av rød paprika og salsa på toppen.