
Gresskar- og sjokoladekake med Beurre Noisette-buttercream til juletrestammen
oppskrift på en saftig gresskar- og sjokoladekake med beurre noisette buttercream, perfekt for julepyntede kaker og julefeiring
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1/4 kopp usaltet smør, pluss mer til å smøre formene, myknet
- 3. 1 1/4 kopper sukker
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 2 store egg
- 6. Én 15-unse boks med gresskarpuré
- 7. 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 8. 2 teskjeer kanel
- 9. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 10. 1/4 teskje malt nellik
- 11. 1/4 teskje salt
- 12. 1 1/2 kopper sjokoladeknapper
- 13. Beurre Noisette Smørkrem, oppskrift følger
- 14. 1/2 kopp (8 spiseskjeer) usaltet smør
- 15. 3 kopper melis
- 16. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 17. 3 til 4 spiseskjeer kremfløte eller melk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og smør to 23 cm (9-tommers) runde kakeformer.
- 3I en kjøkkenmaskin, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Bland inn vaniljen. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn gresskarpuréen.
- 4I en separat bolle, bland mel, bakepulver, kanel, muskat, nellik og salt. Tilsett melblandingen i gresskarblandingen og rør til det er godt blandet. Rør inn sjokoladechipsene.
- 5Fordel røren jevnt i formene og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La kakene avkjøle i 10 minutter før du snur dem ut av formene og lar dem avkjøle helt på avkjølingsrist. Smør et lag Beurre Noisette Smørkrem på toppen av den ene kaken og legg den andre oppå.
- 6Smelt smøret i en kjele på 1 liter over middels varme. Fortsett å koke, rør av og til og følg nøye med, til smøret blir gyldentbrunt, ca. 5–7 minutter. Ta kjelen av varmen og la smøret avkjøle helt.
- 7Bland det brunede smøret, melis og vanilje i en middels stor bolle. Pisk på middels hastighet, og tilsett gradvis nok kremfløte til ønsket konsistens for spreading.
- 8Yields: Fyll til en 23 cm (9-tommers) kake