Vegetarfavoritter (Grønnsaksbasert alternativ til kjøttdeig)

Vegetarfavoritter (Grønnsaksbasert alternativ til kjøttdeig)

opdag deilige vegetariske oppskrifter som erstatter kjøtt med smakfulle grønnsaker og plantebaserte ingredienser. perfekte for et sunt og miljøvennlig kosthold.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 liten løk, grovhakket
  • 1 liten gulrot, skrelt og grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 ts salt, delt
  • 1/4 ts sellerifrø
  • 2 ss olivenolje, delt
  • 450 g kokte linser
  • 1/2 kopp brødsmuler
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ss Worcestershire-saus
  • 1/4 kopp vann
  • 1 liten jalapeño, fjernet frø og hakket
  • 2 ss tacokrydder

Fremgangsmåte

  1. 1Grovhakk løk, gulrot og hvitløk, og legg det i food processoren. Tilsett 1/2 teskje salt og sellerifrø, og puls til det er finhakket. Ha 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne, og stek gulrotblandingen til den er akkurat mør, ca. 3–5 minutter.
  2. 2Ha linser, brødsmuler, 1/2 teskje salt og pepper i en bolle. Legg den kokte gulrotblandingen over, og mos lett sammen. Bland maisstivelse, Worcestershire-saus og vann, og tilsett i linseblandingen. Rør godt sammen med en skje eller slikkepott. Hvis du lager taco-kjøtt, tilsett jalapeño og tacokrydder.
  3. 3Form burgere til patties, sliders eller kjøttboller. Ha 1 spiseskje olivenolje i pannen, og stek burgerne på middels høy varme til de er gjennomvarme og har en lett sprø overflate, ca. 5 minutter på hver side. Server på et hamburgerbrød med dine favorittilbehør (salat, løk og tomat er på vår versjon).