
Vegetarfavoritter (Grønnsaksbasert alternativ til kjøttdeig)
opdag deilige vegetariske oppskrifter som erstatter kjøtt med smakfulle grønnsaker og plantebaserte ingredienser. perfekte for et sunt og miljøvennlig kosthold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 liten løk, grovhakket
- 1 liten gulrot, skrelt og grovhakket
- 1 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 ts salt, delt
- 1/4 ts sellerifrø
- 2 ss olivenolje, delt
- 450 g kokte linser
- 1/2 kopp brødsmuler
- 1/2 ts pepper
- 2 ss maisstivelse
- 1 ss Worcestershire-saus
- 1/4 kopp vann
- 1 liten jalapeño, fjernet frø og hakket
- 2 ss tacokrydder
Fremgangsmåte
- 1Grovhakk løk, gulrot og hvitløk, og legg det i food processoren. Tilsett 1/2 teskje salt og sellerifrø, og puls til det er finhakket. Ha 1 spiseskje olivenolje i en stekepanne, og stek gulrotblandingen til den er akkurat mør, ca. 3–5 minutter.
- 2Ha linser, brødsmuler, 1/2 teskje salt og pepper i en bolle. Legg den kokte gulrotblandingen over, og mos lett sammen. Bland maisstivelse, Worcestershire-saus og vann, og tilsett i linseblandingen. Rør godt sammen med en skje eller slikkepott. Hvis du lager taco-kjøtt, tilsett jalapeño og tacokrydder.
- 3Form burgere til patties, sliders eller kjøttboller. Ha 1 spiseskje olivenolje i pannen, og stek burgerne på middels høy varme til de er gjennomvarme og har en lett sprø overflate, ca. 5 minutter på hver side. Server på et hamburgerbrød med dine favorittilbehør (salat, løk og tomat er på vår versjon).