Hello Fresh Mobile Banner
Fransk brød

Fransk brød

Lær hvordan du lager fransk brød med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, lunsj eller middag. Enkel å følge, med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 6 kopper hvetemel
  • 2 ½ pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 1 ½ teskje salt
  • 2 kopper varmt vann (45°C)
  • 1 spiseskje maisenna
  • 1 eggehvite
  • 1 spiseskje vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland 2 kopper mel, gjær og salt. Rør inn 2 kopper varmt vann, og pisk til det er godt blandet med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bruk en tresleiv, og rør inn så mye av det resterende melet du kan.
  2. 2På en lett melet overflate, kna inn nok mel til å lage en fast deig som er glatt og elastisk. Kna i totalt ca. 8 til 10 minutter. Form deigen til en ball. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den en gang. Dekk til, og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse.
  3. 3Slå ned deigen, og del den i to. Vend ut på en lett melet overflate. Dekk til, og la den hvile i 10 minutter. Rull hver del ut til et stort rektangel. Rull opp, start fra en lang side. Fukt kanten med vann og klem igjen. Tapp endene.
  4. 4Smør en stor bakeplate. Strø med maisenna. Legg brødene med skjøten ned på den forberedte bakeplaten. Visp lett eggehviten med 1 spiseskje vann, og pensle på. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. La heve til nesten doblet størrelse, ca. 35 til 40 minutter.
  5. 5Med en veldig skarp kniv, lag 3 eller 4 diagonale snitt ca. ¼ tomme dype over toppen av hvert brød. Stek i en forvarmet ovn på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 20 minutter. Pensle igjen med eggehviteblandingen. Stek i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til brødet er ferdigstekt. Hvis nødvendig, dekk løst med aluminiumsfolie for å forhindre overbrowning. Ta ut av ovnen, og avkjøl på en rist.