
Fransk brød
Lær hvordan du lager fransk brød med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, lunsj eller middag. Enkel å følge, med tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 6 kopper hvetemel
- 2 ½ pakker (0,25 unser) tørrgjær
- 1 ½ teskje salt
- 2 kopper varmt vann (45°C)
- 1 spiseskje maisenna
- 1 eggehvite
- 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland 2 kopper mel, gjær og salt. Rør inn 2 kopper varmt vann, og pisk til det er godt blandet med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bruk en tresleiv, og rør inn så mye av det resterende melet du kan.
- 2På en lett melet overflate, kna inn nok mel til å lage en fast deig som er glatt og elastisk. Kna i totalt ca. 8 til 10 minutter. Form deigen til en ball. Legg deigen i en smurt bolle, og vend den en gang. Dekk til, og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse.
- 3Slå ned deigen, og del den i to. Vend ut på en lett melet overflate. Dekk til, og la den hvile i 10 minutter. Rull hver del ut til et stort rektangel. Rull opp, start fra en lang side. Fukt kanten med vann og klem igjen. Tapp endene.
- 4Smør en stor bakeplate. Strø med maisenna. Legg brødene med skjøten ned på den forberedte bakeplaten. Visp lett eggehviten med 1 spiseskje vann, og pensle på. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. La heve til nesten doblet størrelse, ca. 35 til 40 minutter.
- 5Med en veldig skarp kniv, lag 3 eller 4 diagonale snitt ca. ¼ tomme dype over toppen av hvert brød. Stek i en forvarmet ovn på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 20 minutter. Pensle igjen med eggehviteblandingen. Stek i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til brødet er ferdigstekt. Hvis nødvendig, dekk løst med aluminiumsfolie for å forhindre overbrowning. Ta ut av ovnen, og avkjøl på en rist.