trykkokergryte med oksegryte

trykkokergryte med oksegryte

lær hvordan du lager en smakfull og enkel trykkokerbiffgryte. perfekt for en rask og mettende middag. oppdag oppskriften nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 liten løk, hakket
  • 900 gram storfekjøtt i terninger til gryterett
  • 5 gulrøtter, skrellet og hakket
  • 8 mellomstore bakepoteter, skrellet og i terninger
  • 2 terninger storfekraftbuljong
  • 2 kopper vann
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 2 teskjeer salt, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i bunnen av trykkokeren på middels høy varme. Hvis kokeren har et innsatselement, fjern det og kok direkte i bunnen av gryten. Tilsett løk og storfekjøtt, og kok til det er brunt på utsiden.
  2. 2Rør inn vann, buljongterninger og gulrøtter, lukk lokket, og fest trykkregulatoren. Varm opp til du begynner å høre susing, og reduser deretter varmen til middels. Sett en timer på 20 minutter. Hvis du har en justerbar trykkregulator, still den inn på 10 pounds trykk.
  3. 3I mellomtiden legger du potetene i en kjele med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og kok til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Hele denne prosessen bør ta omtrent like lang tid som resten av gryteretten.
  4. 4Når de 20 minuttene er gått, slipper du ut trykket fra gryten i henhold til produsentens instruksjoner – min trenger å stå under kaldt rennende vann i 5 minutter før lokket kan åpnes.
  5. 5Fjern lokket, og sett gryten over middels varme. Kok opp. Rør inn maisstivelse utrørt i en liten mengde kaldt vann for å lage en jevning. Rør dette inn i gryten, og kok i noen minutter. Tilsett potetene i gryten, eller legg dem i serveringsskåler, og øs gryteretten over dem.