
trykkokergryte med oksegryte
lær hvordan du lager en smakfull og enkel trykkokerbiffgryte. perfekt for en rask og mettende middag. oppdag oppskriften nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 liten løk, hakket
- 900 gram storfekjøtt i terninger til gryterett
- 5 gulrøtter, skrellet og hakket
- 8 mellomstore bakepoteter, skrellet og i terninger
- 2 terninger storfekraftbuljong
- 2 kopper vann
- 2 teskjeer maisstivelse
- 2 teskjeer salt, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i bunnen av trykkokeren på middels høy varme. Hvis kokeren har et innsatselement, fjern det og kok direkte i bunnen av gryten. Tilsett løk og storfekjøtt, og kok til det er brunt på utsiden.
- 2Rør inn vann, buljongterninger og gulrøtter, lukk lokket, og fest trykkregulatoren. Varm opp til du begynner å høre susing, og reduser deretter varmen til middels. Sett en timer på 20 minutter. Hvis du har en justerbar trykkregulator, still den inn på 10 pounds trykk.
- 3I mellomtiden legger du potetene i en kjele med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og kok til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Hele denne prosessen bør ta omtrent like lang tid som resten av gryteretten.
- 4Når de 20 minuttene er gått, slipper du ut trykket fra gryten i henhold til produsentens instruksjoner – min trenger å stå under kaldt rennende vann i 5 minutter før lokket kan åpnes.
- 5Fjern lokket, og sett gryten over middels varme. Kok opp. Rør inn maisstivelse utrørt i en liten mengde kaldt vann for å lage en jevning. Rør dette inn i gryten, og kok i noen minutter. Tilsett potetene i gryten, eller legg dem i serveringsskåler, og øs gryteretten over dem.