
Sjokoladeglasur
Lær hvordan du lager en perfekt sjokoladekrem til kaker og cupcakes. Enkel oppskrift med gode tips for en myk og smakfull frosting.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
- 3 kopper melis
- 1/4 kopp helmelk, romtemperert
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/3 kopp semi-søte sjokoladebiter, for eksempel Ghirardelli
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bruk en elektrisk håndmikser, og pisk smøret til det er lyst og glatt. Rør inn melis, melk og vanilje til det er jevnt og kremaktig.
- 2Ha sjokoladeknapper i en liten bolle og sett den over en liten kjele med nesten kokende vann. Varm opp, rør av og til, til sjokoladen er smeltet og glatt, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen. Bland den smeltede sjokoladen inn i vanilfrostingen og rør til det er jevnt.