
Hummer- og pinto-bønnesalat
Lær hvordan du lager en deilig lobster pinto bean salad. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp melasse
- 3 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 teskjeer kløverhonning
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp rapsolje
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 liten spansk løk, finhakket
- 1 gulrot, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 jalapeño, finhakket
- 3/4 pund pintobønner, bløtlagt over natten, kokt til de er møre og godt drenert
- 1 1/2 kopper grillet, hakket hummerkjøtt
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Bland melasse, vann, eddik, sennep, honning, samt salt og pepper etter smak, i en middels bolle. Visp sakte inn oljen til det er emulsifisert.
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme til den begynner å glinse. Tilsett løk og gulrot og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og jalapeño og kok i 30 sekunder.
- 3Tilsett bønner og hummer og kok til det er lett oppvarmet, ca. 2 minutter. Overfør til en serveringsskål, tilsett dressingen og persillen, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. La det stå i romtemperatur i 30 minutter før servering for å la smakene blande seg.





