Hummer- og pinto-bønnesalat

Hummer- og pinto-bønnesalat

Lær hvordan du lager en deilig lobster pinto bean salad. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp melasse
  • 3 spiseskjeer vann
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer kløverhonning
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp rapsolje
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 liten spansk løk, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 jalapeño, finhakket
  • 3/4 pund pintobønner, bløtlagt over natten, kokt til de er møre og godt drenert
  • 1 1/2 kopper grillet, hakket hummerkjøtt
  • 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melasse, vann, eddik, sennep, honning, samt salt og pepper etter smak, i en middels bolle. Visp sakte inn oljen til det er emulsifisert.
  2. 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme til den begynner å glinse. Tilsett løk og gulrot og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og jalapeño og kok i 30 sekunder.
  3. 3Tilsett bønner og hummer og kok til det er lett oppvarmet, ca. 2 minutter. Overfør til en serveringsskål, tilsett dressingen og persillen, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. La det stå i romtemperatur i 30 minutter før servering for å la smakene blande seg.