
Sørvestmarinert grillet kalkunbryst med chimichurrisaus
Lær hvordan du lager en smakfull og saftig kalkunbryst marinert i sørvestlige krydder, grillet til perfeksjon og servert med frisk chimichurri saus. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 hvitløksfedd, knust
- 1 lime, saftet
- 1 ss sitronskall, revet
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts nykvernet pepper
- 1 ss jalapeño, finhakket
- 3 ss koriander, finhakket
- 1 ts spisskummenpulver
- 1 ts malt korianderfrø
- 1/4 kopp tequila
- 2 benfrie, skinnløse kalkunbryst
- 1 ½ kopp persille
- 6 hvitløksfedd, mer eller mindre etter smak
- 1 ss oregano
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 ss eddik
- 1 ss salt
- 1 ts nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland alle marinadeingredienser og hell over kalkunbryst i en ikke-reaktiv, dekket form. Mariner i 4 timer eller over natten.
- 2Bløtlegg mesquite-treflis i vann i 1 time. Plasser dem over kull i en metall- eller aluminiumsbeholder og la det røyke. Legg kalkunen på grillen og kok til den indre temperaturen når 165 grader. La den hvile i 5 til 10 minutter. Skjær på skrå og server med chimichurri-saus på toppen.
- 3Den saftigste og mest smakfulle grillmaten du noensinne har spist. Jeg kom opp med denne oppskriften da venner utfordret meg til å lage et alternativ til den vanlige biffgrillen. Den er lavfett, deilig og enkel å lage.
- 4Hakk de tre første ingrediensene i en foodprocessor. Tilsett olivenolje, eddik, salt og pepper, og bland godt.