
Sjokolade Dippity Donuts
Lær hvordan du lager deilige chocolate dippity donuts med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Olje til steking
- 1 boks kjeks
- 1 (4-unse) sjokoladebar (anbefalt: Stekr's German's)
- 1/2 unse usøtet sjokolade
- 1 smørstikk
- 3 kopper melis
- 1 1/2 kopper kondensert melk
- 1 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- Sjokoladeknapper
- Sjokoladestrøssel
- Ristet kokos
- Fargede godterier
- Hakkede pekannøtter
- Ferdigkjøpt glasur
Fremgangsmåte
- 1Forvarm olje i en dypfryer til omtrent 180–190 grader Celsius.
- 2Fjern kjeksene fra boksen. Stikk et hull i hver med tommelen. Form dem til små ringer. Slipp dem forsiktig ned i varm olje og la dem bli gylne på begge sider, ca. 2 minutter på hver side. Ikke glem å snu dem ofte.
- 3Smelt sjokolade og smør i en kjele over svak varme. Rør inn sukker, vekselvis med den kondenserte melken, og bland godt. Øk varmen til middels og kok opp under omrøring av og til. Senk varmen og kok, under omrøring, til blandingen blir tykk og kremaktig, ca. 8 minutter. Rør inn vaniljen, og ta kjelen av varmen.
- 4Dypp de varme doughnutsene umiddelbart i sjokoladeblandingen før sjokoladen begynner å stivne. Tilsett ønsket topping.
- 5Plasser doughnutsene på en tallerken og la dem stå til sjokoladen har stivnet, ca. 5 minutter.




