Kraftig grønnsaks- og bulgursalat

Kraftig grønnsaks- og bulgursalat

Lær hvordan du lager en frisk og mettende chunky vegetable-bulgur salat. Perfekt som lett måltid eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ferske mynteblader, løst pakket og hakket
  • 1/2 kopp ferske persilleblader, løst pakket og hakket
  • 2 kopper bulgur
  • 2 1/2 kopper kokende vann
  • 2 sitroner
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 kopp cherrytomater, delt i to
  • 1 middels stor gul sommer squash, hakket (ca. 225 gram)
  • 1 middels stor zucchini, hakket (ca. 225 gram)
  • Salt og grovmalt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, rør sammen bulgur og kokende vann. Dekk til og la stå til væsken er absorbert, ca. 30 minutter.
  2. 2I mellomtiden, riv 1 teskje av skallet og press ut 1/4 kopp juice fra sitronene og sett til side.
  3. 3I en 30-centimeters non-stick stekepanne, varm opp oljen over middels høy varme til den er varm. Tilsett løken og kok til den begynner å mykne, 3 til 4 minutter. Tilsett tomatene, squash og zucchini. Kok til grønnsakene er møre, 6 til 8 minutter, rør av og til.
  4. 4Rør grønnsakene inn i bulguren sammen med sitronskallet og juicen, mynte, persille, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Skje blandingen over i en beholder med tett lokk. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 dag.
  5. 5Næringsinformasjon per 7/8 kopp porsjon: ca. 160 kalorier, 2 g totalt fett (0 g mettet fett), 160 mg natrium, 32 g karbohydrater, 8 g fiber, 6 g protein