
Kraftig grønnsaks- og bulgursalat
Lær hvordan du lager en frisk og mettende chunky vegetable-bulgur salat. Perfekt som lett måltid eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ferske mynteblader, løst pakket og hakket
- 1/2 kopp ferske persilleblader, løst pakket og hakket
- 2 kopper bulgur
- 2 1/2 kopper kokende vann
- 2 sitroner
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 kopp cherrytomater, delt i to
- 1 middels stor gul sommer squash, hakket (ca. 225 gram)
- 1 middels stor zucchini, hakket (ca. 225 gram)
- Salt og grovmalt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, rør sammen bulgur og kokende vann. Dekk til og la stå til væsken er absorbert, ca. 30 minutter.
- 2I mellomtiden, riv 1 teskje av skallet og press ut 1/4 kopp juice fra sitronene og sett til side.
- 3I en 30-centimeters non-stick stekepanne, varm opp oljen over middels høy varme til den er varm. Tilsett løken og kok til den begynner å mykne, 3 til 4 minutter. Tilsett tomatene, squash og zucchini. Kok til grønnsakene er møre, 6 til 8 minutter, rør av og til.
- 4Rør grønnsakene inn i bulguren sammen med sitronskallet og juicen, mynte, persille, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Skje blandingen over i en beholder med tett lokk. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 dag.
- 5Næringsinformasjon per 7/8 kopp porsjon: ca. 160 kalorier, 2 g totalt fett (0 g mettet fett), 160 mg natrium, 32 g karbohydrater, 8 g fiber, 6 g protein