Hello Fresh Mobile Banner
Hjemmebakt kanel- og rosinenbrød

Hjemmebakt kanel- og rosinenbrød

oppskrift på saftig og smakfullt hjemmelaget kanel-rugbrød med rosiner, perfekt til frokost eller som snacks. enkelt å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1 ¼ kopp brødmel
  • 1 kopp fullkornsrisemel*
  • 2 spiseskjeer malt kanel
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • 1 teskje fint havsalt
  • ½ kopp varmt vann (40–43°C)
  • 3 teskjeer tørrgjær
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • ½ kopp sukker
  • 3 egg, romtempererte
  • 1 kopp hakkede valnøtter
  • 1 ¼ kopper rosiner
  • Smør til å smøre avlangformen
  • Mel til å drysse formen med

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 21 x 11 cm non-stick brødform (for eksempel Stekr's Secret).
  2. 2I en middels stor bolle, visp sammen hvetemel, rismel, kanel, muskatnøtt og salt. Sett til side.
  3. 3I en liten bolle, bland det varme vannet og gjæren. La blandingen hvile i 5 minutter til den blir skummende.
  4. 4I en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker, pisk smør og sukker på middels hastighet til det er kremaktig, ca. 2 minutter. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn gjærblandingen. Med maskinen på lav hastighet, tilsett gradvis melet til en deigklump dannes. Fjern flatpiskeren og fest en deigkrok. (Hvis en deigkrok ikke er tilgjengelig, kan deigen også eltes for hånd i 15 minutter på en lett melet arbeidsflate.) Bland på medium-lav hastighet i 10 minutter (skrap ned sidene av bollen om nødvendig). Tilsett valnøtter og rosiner, og fortsett å blande til deigen er glatt og spretter tilbake når den trykkes med en finger, ca. 5 minutter til.
  5. 5Overfør deigen til en smurt bolle og dekk med plastfolie. Sett til heving på et sted uten trekk ved romtemperatur (ca. 29°C) til deigen har puffet opp litt, ca. 2 timer.
  6. 6Smør og mel inn- og utsiden av en 21 x 11 cm non-stick brødform. Slå ned deigen for å fjerne luftbobler. Legg deigen på en lett melet arbeidsflate og elt i 3 minutter. Form deigen til et 20 x 10 cm rektangel og legg den i den forberedte brødformen. Dekk med plastfolie og la deigen heve i et trekkfritt rom ved romtemperatur til den har hevet ca. 5 cm over kanten av formen, ca. 2 timer.
  7. 7Sett en ovnrack i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 180°C (350°F).
  8. 8Fjern plastfolien og stek brødet til det er gyllenbrunt, 30–35 minutter. La det avkjøle i 10 minutter. Ta brødet ut av formen og overfør det til en avkjølingsrist for å avkjøle helt, ca. 1 ½ time.
  9. 9Pakk godt inn i plastfolie og oppbevar ved romtemperatur i 2 dager, eller frys i opptil 1 måned.