Stek av kyllingfilet i stekepanne

Stek av kyllingfilet i stekepanne

Lær hvordan du lager deilig chicken fried steak med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett med sprø skorpe og saftig kjøtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,0 kg storfekjøtt av typen bottom round, trimmet for overflødig fett
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 kopp hvetemel
  • 3 hele egg, pisket
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1/2 kopp hel melk
  • 1/2 teskje ferske timianblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
  3. 3Skjær kjøttet på tvers av fibrene i 1/2-tommers tykke skiver. Krydre hver skive på begge sider med salt og pepper.
  4. 4Hell melet i en paiform.
  5. 5Pisk eggene i en separat paiform.
  6. 6Vend kjøttet i melet på begge sider.
  7. 7Yngre kjøttet ved å bruke en nåledingsenhet til hver skive er 1/4 tommer tykk.
  8. 8Når kjøttet er mørt, vend det igjen i melet, deretter i egget, og til slutt i melet igjen.
  9. 9Gjenta med alle kjøttstykkene.
  10. 10Legg kjøttet på en tallerken og la det hvile i 10 til 15 minutter før koking.
  11. 11Hell nok vegetabilsk olje i en 12-tommers stekepanne med skrå sider til å dekke bunnen, og varm opp på middels høy varme.
  12. 12Når oljen begynner å glitre, tilsett kjøttet i porsjoner, og pass på å ikke overfylle pannen.
  13. 13Stek hver skive på begge sider til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter per side.
  14. 14Legg kjøttet på en rist plassert i et stekebrett, og sett det i ovnen.
  15. 15Gjenta til alt kjøttet er brunt.
  16. 16Tilsett mer vegetabilsk olje, eller minst 1 spiseskje, i pannen.
  17. 17Visp inn 3 spiseskjeer av melet som ble brukt til å vende kjøttet.
  18. 18Tilsett kyllingkraften og deglaser pannen.
  19. 19Visp til sausen begynner å koke og tykne.
  20. 20Tilsett melk og timian, og visp til sausen dekker baksiden av en skje, ca. 5 til 10 minutter.
  21. 21Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
  22. 22Server sausen over kjøttet.