
Stek av kyllingfilet i stekepanne
Lær hvordan du lager deilig chicken fried steak med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett med sprø skorpe og saftig kjøtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,0 kg storfekjøtt av typen bottom round, trimmet for overflødig fett
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvetemel
- 3 hele egg, pisket
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp hel melk
- 1/2 teskje ferske timianblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
- 3Skjær kjøttet på tvers av fibrene i 1/2-tommers tykke skiver. Krydre hver skive på begge sider med salt og pepper.
- 4Hell melet i en paiform.
- 5Pisk eggene i en separat paiform.
- 6Vend kjøttet i melet på begge sider.
- 7Yngre kjøttet ved å bruke en nåledingsenhet til hver skive er 1/4 tommer tykk.
- 8Når kjøttet er mørt, vend det igjen i melet, deretter i egget, og til slutt i melet igjen.
- 9Gjenta med alle kjøttstykkene.
- 10Legg kjøttet på en tallerken og la det hvile i 10 til 15 minutter før koking.
- 11Hell nok vegetabilsk olje i en 12-tommers stekepanne med skrå sider til å dekke bunnen, og varm opp på middels høy varme.
- 12Når oljen begynner å glitre, tilsett kjøttet i porsjoner, og pass på å ikke overfylle pannen.
- 13Stek hver skive på begge sider til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter per side.
- 14Legg kjøttet på en rist plassert i et stekebrett, og sett det i ovnen.
- 15Gjenta til alt kjøttet er brunt.
- 16Tilsett mer vegetabilsk olje, eller minst 1 spiseskje, i pannen.
- 17Visp inn 3 spiseskjeer av melet som ble brukt til å vende kjøttet.
- 18Tilsett kyllingkraften og deglaser pannen.
- 19Visp til sausen begynner å koke og tykne.
- 20Tilsett melk og timian, og visp til sausen dekker baksiden av en skje, ca. 5 til 10 minutter.
- 21Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
- 22Server sausen over kjøttet.