En deilig vinter salat med rødbeter, fennikel og epler, servert med stiltonost og lønnesirup-glassert pecannøtter
oppskrift på en smakfull vinter salat med rødbeter, fennikel, epler, stilton og søte pecannøtter, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp pecannøtter, delt i halvdeler
- 1/4 kopp lønnesirup
- 1 stor (ikke-kokt) rødbete, skrelt og grovhakket
- 1 Fuji-eple (eller et annet hardt eple), skrelt, kjernet og grovhakket
- 1 fennikkelefse, trimmet og grovhakket
- 1/2 kopp fersk mynte, stilkene fjernet, grovhakket
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 115 gram Stiltonost, eller annen blåmuggost, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 2Hell lønnesirup i en liten bolle. Vend nøttene i sirupen, fjern med en hullsleiv, og stek på aluminiumsfolie eller et bakepapir i omtrent 10 minutter, eller til nøttene er ristet og sirupen har stivnet rundt nøttene.
- 3I en stor bolle, tilsett rødbete, eple, fennikel, mynte, salt og pepper. Vend godt. Tilsett olje og eddik, stiltonost og nøtter. Vend igjen og server umiddelbart.