Kyllingnudelsuppe – asiatisk stil
Lær hvordan du lager en velsmakende asiatisk kyllingsuppe med nudler. En enkel og smakfull oppskrift som varmer godt på kjølige dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 unse tørkede shiitakesopp, bløtlagt i varmt vann i 30 minutter, avrent, trimmet og skåret i skiver
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 kopp finhakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer fersk ingefær, finhakket
- 1 kopp skivet gulrot
- 1 ½ kopper skivet Napa-kål eller Bok Choy
- 6 kopper kyllingkraft eller buljong
- ½ pakke tørket asiatiske eggnudler
- 1 kopp broccolibuketter
- 1 kopp kokt, skivet kylling
- 1 spiseskje soyasaus
- 2 spiseskjeer riseddik
- Sesamolje etter smak
- Hakket hele vårløk til garnityr
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele satt over middels varme, varm opp oljen til den er varm. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og kok under omrøring av og til i 3 minutter. Tilsett gulrot og kål, og vend det sammen. Tilsett buljongen, de reserverte soppene og salt etter smak, og la det småkoke i 10 minutter. I en kjele med kokende, saltet vann, kok pastaen til den er al dente, sil av vannet og overfør den til suppen. Tilsett brokkoli, kylling og krydder, og la det småkoke under omrøring av og til i 3 minutter, eller til brokkolien akkurat er kokt og kyllingen er gjennomvarm. Tilsett sesamolje. Hell suppen i boller og pynt med vårløk.