
Havrekjeks
Lær hvordan du lager deilige havregrynskjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller til kaffebesøk. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 2. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 3. 1 kopp vanlig sukker
- 4. 2 store egg, romtemperert
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 3 kopper gammeldags havregryn
- 7. 1 kopp hvetemel
- 8. 1/2 kopp hvetegele
- 9. 1 teskje natron
- 10. 1 teskje bakepulver
- 11. 1 1/2 kopper tørket frukt og nøtter, grovhakket (gullraisin, currants, tørkede aprikoser, tørkede kirsebær, pekannøtter eller en blanding av disse)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Legg bakepapir eller silpats (franske non-stick bakeunderlag) på bakebrettene; sett til side.
- 33. I en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, brunt sukker og vanlig sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene; bland på høy hastighet for å blande godt. Rør inn vanilje; sett til side.
- 44. Bland havregryn, mel, hvetegerm, natron og bakepulver i en stor bolle. Rør sammen. Tilsett melblandingen i smørblandingen, og rør på lav hastighet i 10–15 sekunder for å blande. Ta bollen ut av mikseren og vend inn rosiner.
- 55. Bruk en stor metallskje til å legge deigen på de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne og akkurat har satt seg, ca. 18 minutter. Overfør bakeplatene til en avkjølingsrist for å avkjøle.