Havrekjeks

Havrekjeks

Lær hvordan du lager deilige havregrynskjeks med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller til kaffebesøk. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 2. 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 3. 1 kopp vanlig sukker
  • 4. 2 store egg, romtemperert
  • 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 6. 3 kopper gammeldags havregryn
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. 1/2 kopp hvetegele
  • 9. 1 teskje natron
  • 10. 1 teskje bakepulver
  • 11. 1 1/2 kopper tørket frukt og nøtter, grovhakket (gullraisin, currants, tørkede aprikoser, tørkede kirsebær, pekannøtter eller en blanding av disse)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg bakepapir eller silpats (franske non-stick bakeunderlag) på bakebrettene; sett til side.
  3. 33. I en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, brunt sukker og vanlig sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett eggene; bland på høy hastighet for å blande godt. Rør inn vanilje; sett til side.
  4. 44. Bland havregryn, mel, hvetegerm, natron og bakepulver i en stor bolle. Rør sammen. Tilsett melblandingen i smørblandingen, og rør på lav hastighet i 10–15 sekunder for å blande. Ta bollen ut av mikseren og vend inn rosiner.
  5. 55. Bruk en stor metallskje til å legge deigen på de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom. Stek til de er gylne og akkurat har satt seg, ca. 18 minutter. Overfør bakeplatene til en avkjølingsrist for å avkjøle.