
Stekt andebryst
Lær hvordan du lager perfekt seared duck breast med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant middag på en helg eller til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. Én 4-unse pekinduckebryst (se Kok's Note)
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. Druekjerne- eller vegetabilsk olje til steking
- 4. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 5. 3 kvister fersk timian
- 6. 2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
- 1Med en skarp kniv, skjær ruter i fettlaget på andebrystet, vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre andebrystet med salt og pepper. Varm opp en støpejernspanne eller en tykkbunnet panne på middels lav varme, og tilsett nok olje til å dekke bunnen av pannen.
- 2Legg andebrystet med fettsiden ned i pannen for å få ut fettet, ca. 8 minutter. Når fettet har smeltet ut og skinnet er gyllent og sprøtt, snu andebrystet og tilsett smør, timian og hvitløk. Skru opp varmen til middels høy, og når smøret er skummende, begynner du å pensle andebrystet med en skje. Fortsett å pensle til andebrystet er medium rare og har en kjernetemperatur på 135 til 140 grader Fahrenheit på et øyeblikkstermometer, i 2 til 3 minutter. Ta det ut av pannen og la det hvile i 3 til 4 minutter før du skjærer i det.