
Pannebrent andebryst
Lær hvordan du lager perfekt panert andebryst med sprø skorpe og saftig kjøtt. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett til fest eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 andedeler av muscovyand, ca. 680 gram
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. Potet-Rosti, oppskrift følger
- 4. Blåbær- og grønn pepperrot-chutney, oppskrifter følger
- 5. 450 gram Yukon Gold-poteter
- 6. 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 7. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
- 8. 1 spiseskje kosher-salt
- 9. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 10. Andefett til steking
- 11. 2 kopper brunt sukker
- 12. 1/4 kopp bringebærrin
- 13. 1/4 kopp rødvinseddik
- 14. 1/4 kopp hvitvinseddik
- 15. 4 kopper blåbær, ferske eller frosne
- 16. 1 kopp finhakket løk
- 17. 1/4 kopp grønne pepperkorn *
- 18. 1 sitron, saftet
- 19. 1 1/2 teskjeer revet fersk ingefær
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Tungbunnet ovnsfast stekepanne, en 15 cm støpejernspanne
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Med en skarp kniv skjærer du ruter i fettet på andebrystene i et kryssmønster. Krydre andebrystene med salt og pepper. Varm en tungbunnet ovnsfast stekepanne over middels varme.
- 44. Legg andebrystene med fettsiden ned i pannen for å få ut fettet, ca. 6 minutter. Sett til side det ferdige andefettet. Vend andebrystene og stek i 1 minutt. Vend igjen fettsiden ned og sett pannen i ovnen for å steke i 7 til 9 minutter, til brystene er medium rare. La andebrystene hvile i 5 minutter, og skjær dem deretter i tynne skiver.
- 55. Riv potetene og klem ut overflødig væske med hendene. Bland potetene med smør, rosmarin, salt og pepper. Varm opp 1 ss andefett i en 15 cm støpejernspanne over middels høy varme. Trykk noe av potetblandingen ned i den varme pannen for å lage en 0,5 cm tykk kake. Skru ned varmen til middels og stek til rosti er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Snu rostien i pannen og tilsett mer andefett. Fortsett å steke til den er gyllen og sprø. Legg den ferdige rostien på et bakepapirkledd stekebrett og stek resten av potetblandingen på samme måte. Varm opp rostien igjen i ovn på 200 grader Celsius i 10 minutter.
- 66. Bland brunt sukker, bringebæreddik, rødvinseddik og hvitvinseddik i en middels stor kjele. Varm opp på middels lav varme og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke i 5 minutter.
- 77. Tilsett blåbær, løk, grønne pepperkorn, sitronsaft og ingefær. Skru ned varmen og la det småkoke i 45 minutter eller til chutneyen er tykk, rør av og til for å unngå at det brenner seg fast.
- 88. Chutneyen kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet i en lufttett beholder.