Pannebrent andebryst

Pannebrent andebryst

Lær hvordan du lager perfekt panert andebryst med sprø skorpe og saftig kjøtt. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett til fest eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 andedeler av muscovyand, ca. 680 gram
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. Potet-Rosti, oppskrift følger
  • 4. Blåbær- og grønn pepperrot-chutney, oppskrifter følger
  • 5. 450 gram Yukon Gold-poteter
  • 6. 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • 7. 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 8. 1 spiseskje kosher-salt
  • 9. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 10. Andefett til steking
  • 11. 2 kopper brunt sukker
  • 12. 1/4 kopp bringebærrin
  • 13. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 14. 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 15. 4 kopper blåbær, ferske eller frosne
  • 16. 1 kopp finhakket løk
  • 17. 1/4 kopp grønne pepperkorn *
  • 18. 1 sitron, saftet
  • 19. 1 1/2 teskjeer revet fersk ingefær

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Tungbunnet ovnsfast stekepanne, en 15 cm støpejernspanne
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 33. Med en skarp kniv skjærer du ruter i fettet på andebrystene i et kryssmønster. Krydre andebrystene med salt og pepper. Varm en tungbunnet ovnsfast stekepanne over middels varme.
  4. 44. Legg andebrystene med fettsiden ned i pannen for å få ut fettet, ca. 6 minutter. Sett til side det ferdige andefettet. Vend andebrystene og stek i 1 minutt. Vend igjen fettsiden ned og sett pannen i ovnen for å steke i 7 til 9 minutter, til brystene er medium rare. La andebrystene hvile i 5 minutter, og skjær dem deretter i tynne skiver.
  5. 55. Riv potetene og klem ut overflødig væske med hendene. Bland potetene med smør, rosmarin, salt og pepper. Varm opp 1 ss andefett i en 15 cm støpejernspanne over middels høy varme. Trykk noe av potetblandingen ned i den varme pannen for å lage en 0,5 cm tykk kake. Skru ned varmen til middels og stek til rosti er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Snu rostien i pannen og tilsett mer andefett. Fortsett å steke til den er gyllen og sprø. Legg den ferdige rostien på et bakepapirkledd stekebrett og stek resten av potetblandingen på samme måte. Varm opp rostien igjen i ovn på 200 grader Celsius i 10 minutter.
  6. 66. Bland brunt sukker, bringebæreddik, rødvinseddik og hvitvinseddik i en middels stor kjele. Varm opp på middels lav varme og rør til sukkeret er oppløst. La det småkoke i 5 minutter.
  7. 77. Tilsett blåbær, løk, grønne pepperkorn, sitronsaft og ingefær. Skru ned varmen og la det småkoke i 45 minutter eller til chutneyen er tykk, rør av og til for å unngå at det brenner seg fast.
  8. 88. Chutneyen kan oppbevares i flere uker i kjøleskapet i en lufttett beholder.