
Reke Pad Thai
oppskrift på shrimp pad thai - en autentisk thailandsk rett med reker, risnudler og smakfulle krydder. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser flate thailandske risnudler
- 2. 1/4 kopp fiskesaus
- 3. 1/4 kopp rått eller turbinadosukker
- 4. 1 til 2 spiseskjeer sterk asiatisk chilisaus (sambal oelek eller sriracha)
- 5. 2 spiseskjeer fersk limesaft, pluss limebåter til pynt
- 6. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 7. 1 pund store reker, med skallet på
- 8. 4 store hvitløksfedd, hakket
- 9. 1 pakke på 340 gram ekstra-fast tofu, skåret i 1/2-tommers terninger
- 10. 6 reddiker, skåret i tynne strimler
- 11. 4 vårløk, delt på langs og skåret i 2,5 cm biter
- 12. 1/2 kopp ristede saltede peanøtter, grovhakket
- 13. 2 kopper bønnespirer
- 14. 2 jalapeñopepper (røde og grønne), frøet og skåret i tynne strimler
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg nudlene i en bolle med varmt vann til de er myke nok til å skilles, ca. 10 minutter. Bland fiskesaus, sukker, chilisaus og limesaft i en separat bolle. Når nudlene er myke, sil av vannet og legg dem tilbake i bollen. Sett bolle og andre ingredienser ved siden av komfyren (dette er en rask rett å lage).
- 2Varm opp en wok eller stor stekepanne på høy varme til den er veldig varm. Tilsett vegetabilsk olje, deretter reker og stek under omrøring til de er rosa, ca. 2 minutter. Overfør rekene til en bolle med hullsleiv; la oljen bli igjen i pannen. Tilsett hvitløk og tofu i pannen; stek under omrøring til de er lett gylne. Tilsett nudlene og 1/4 kopp fiskesausblandingen; stek under omrøring til nudlene har absorbert sausen, ca. 3 minutter. Tilsett opp til 1/4 kopp vann hvis nudlene virker tørre, men pass på at de ikke blir mosete.
- 3Tilsett reddiker, vårløk og 1/4 kopp peanøtter; vend godt sammen. Rør inn den resterende fiskesausblandingen. Smak til og juster krydderet (du kan tilsette mer vann, limesaft eller fiskesaus).
- 4Legg rekene tilbake i pannen og varm opp i ca. 2 minutter. Overfør blandingen til et serveringsfat; topp med bønnespirer, jalapeños og resten av peanøttene. Server med limebåter.
- 5Fotograf: Con Poulos