
Stekt svinekjøtt fylt med svarte bønner
oppskrift på bakt svin fylt med svarte bønner, en smakfull hovedrett som kombinerer saftig svin med kremete svarte bønner. perfekt for en næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Oregano
- Sur appelsin
- Hakket hvitløk
- Olje
- 1 (2,7 til 3,6 kg) fersk skinke
- Bønner og ris (Moros y Cristianos), oppskrift følger
- 1/2 pund tørkede svarte bønner, bløtlagt over natten, drenert og skylt
- 5 kopper vann
- 1 laurbærblad
- 1 italiensk pepper
- 1 løk, hakket
- 1 italiensk pepper, hakket
- 2 hvitløksfedd, hakket, pluss 2 hvitløksfedd, upeelet og knust
- 1/2 teskje oregano
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss 4 spiseskjeer
- 1 pund hvit ris, ukokt
- Salt
- Eddik
Fremgangsmåte
- 1Lag marinade ved å blande oregano, saftig appelsinjuice, hakket hvitløk og olje etter smak. La marinaden stå i minst 1 time.
- 2Med en veldig skarp kniv, kutt skinken på tvers langsmed, slik at beinet blir synlig. Kutt rundt beinet for å fjerne det. Bruk små kutt for å smørfly skinken, slik at den ligger flatt. Trim den til en rektangulær form. Kast overflødig fett. Krydre kjøttet med marinaden og sett det til side, i kjøleskapet, i minst 2 timer.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 4Fyll midt i skinken med risblandingen og brett den begge veier til fyllet er helt dekket. Bind den med hyssing både langs og på tvers.
- 5Plasser skinken i en stekeplate og stek i 20 minutter per pund, eller til innsiden av hulrommet når 150 grader Celsius.
- 6Kok opp bønner, 5 kopper vann, laurbærblad og 1/2 av en italiensk pepper i en kjele. La det småkoke til bønnene er møre. Sil av væsken og fjern pepperen. Reserver vannet (tilsett mer vann om nødvendig for å få 4 kopper).
- 7Surr løk, paprika, hvitløk og oregano i olivenolje til det er gjennomsiktig. Tilsett ris, bønner og vann, og kok opp. Krydre med salt. Senk varmen og la det småkoke under lokk til risen er myk.
- 8Surr knuste hvitløksfedd i de 4 spiseskjeene olivenolje til de er brune. Fjern hvitløken og tilsett den i risblandingen. Krydre med eddik og la det stå.


