
Kylling Tikka Masala
Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala hjemme. En enkel og smakfull oppskrift som passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stk. ingefær på 2 tommer, skrelt og grovhakket
- 2. 4 hvitløksfedd
- 3. 2 teskjeer garam masala
- 4. 1/4 teskje cayennepepper
- 5. Kosher-salt
- 6. 1 stor blomkål, delt i buketter
- 7. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 8. 3/4 kopp fettfri naturell yoghurt
- 9. 8 skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 800–900 gram), trimmet
- 10. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 11. 1 boks på 425 gram hakkede tomater uten salt
- 12. 1/4 kopp hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Kjør ingefær, hvitløk, garam masala og 1/4 teskje hver av cayennepepper og salt i en food processor til en pasta. Vend blomkålen, 1 spiseskje av krydderpastaen, 1 spiseskje vann og en klype salt i en mikrobølgesikker bolle; sett til side. Bland tomatpuréen med den resterende krydderpastaen; kjør kort i food processoren, og overfør deretter 1 spiseskje til en bolle. Tilsett 1/2 kopp yoghurt, en klype salt og kyllingen; vend godt slik at det blir dekket.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett den resterende tomat- og krydderblandingen og la det koke under omrøring i 3 minutter. Ha i tomatene, 1 1/4 kopper vann og 1/2 teskje salt; la det småkoke til det tykner, ca. 15 til 20 minutter.
- 33. I mellomtiden, forvarm grillen. Legg kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett og grill til den er nesten gjennomstekt, 5 til 6 minutter på hver side. Varm opp blomkålen i mikrobølgeovnen i 10 til 12 minutter. Vend den med koriander.
- 44. Visp inn den resterende 1/4 koppen yoghurt i stekepannen. Tilsett kyllingen og la det småkoke til den er gjennomstekt, ca. 4 minutter. Server med blomkålen.