Tempura avokado med reker

Tempura avokado med reker

Lær hvordan du lager crispy tempura avocado med saftige reker. En perfekt forrett eller lett måltid med asiatisk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper rapsolje eller rapsolje
  • 1/2 rød løk, hakket
  • 3 spiseskjeer finhakket ingefær
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 3/4 pund reker, skrellet, renset, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 3/4 kopp tynne skiver av bok choy
  • 1 kopp tynne skiver av napa-kål
  • 1/2 rød paprika, tynne skiver
  • 4 spiseskjeer mirin eller hvitvin
  • 1/2 teskje sesamolje
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp hakket grønn løk
  • 2 kopper tempuradeig
  • 4 store avokadoer, uten stein og skrelt
  • 1/2 kopp søt chilisaus (mai ploy)
  • 2 spiseskjeer svarte sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en middels stor stekepanne varm opp 3 spiseskjeer olje. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og stek i 3 minutter. Deretter tilsetter du reker, lar det koke i 2 minutter, og legger deretter til bok choy, kål og paprika. Kok i ytterligere 5 minutter for å få det til å visne. Deglaser med mirin. Tilsett sesamolje, soyasaus, svart pepper, salt og grønn løk. La blandingen avkjøles i en bolle.
  3. 3Forvarm en nederlandsk ovn med olje til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Bland tempuradeigen med iskaldt vann (deigkonsistens som pannekakerøre).
  4. 4Hull ut 2 spiseskjeer av avocadoen fra midten, og legg 1/8 av den avkjølte rekeblandingen i hulrommet. Blandingen skal sitte godt i avocadoen, med bare 1/2 til 1/4 av blandingen som stikker ut. Trykk blandingen godt inn i avocadoen. Hold avocadoen med rekeblandingen, dypp hele enheten i deigen, og senk den forsiktig ned i oljen. Kok i 2 til 3 minutter, eller til den er gyldenbrun. Når den er ferdigkokt, fjern den og la den renne av på papirhåndklær. Server varm.
  5. 5Dryss over søt chilisaus og strø over svarte sesamfrø.