
Røstede, knuste og fylte poteter
oppskrift på ovnsbakte, knuste og fyllte poteter. perfekt som tilbehør eller hovedrett for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund små røde Bliss-poteter
- 6 spiseskjeer hvitløk-infusert olivenolje, delt
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
- 1/2 kopp rømme
- 1/4 kopp skivede vårløk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Juster ovnsristene til øverste og nederste posisjon.
- 3Legg potetene på et stekebrett, hell ¾ kopp vann over potetene og dekk tett med folie. Stek på nederste rille til de er møre, ca. 30 minutter. Ta ut av ovnen, hell av eventuelt gjenværende vann og la hvile i 8 minutter.
- 4Drypp 3 spiseskjeer olje over potetene, og pass på at de er jevnt dekket. Fordel potetene jevnt på stekebrettet, og bruk en potetstapper til å presse dem flate til ca. 1,5 cm tykkelse (omtrent halvparten av lengden på tommelen din til første ledd). Strø over salt og pepper. Drypp de resterende 3 spiseskjeene olivenolje over potetene og stek på øverste rille i 15 minutter. Ta ut av ovnen og strø over osten. Stek på nederste rille til de er gyldne, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og topp med rømme og vårløk. Server umiddelbart.