
Stekt and med gullblad (Stekt and)
oppskrift på canard roti med gullblad, en luksuriøs hovedrett perfekt for spesielle anledninger. lær hvordan du lager en saftig and med elegant gulldekorasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,8 kg hel fersk and
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 1 ss salt
- 2 ss sukker
- 1/3 kopp rødvin (cabernet sauvignon)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit. Rens hele anden og mariner den med fersk sitronsaft, salt og sukkerblandinger i 20 minutter, oppbevart i kjøleskapet. Plasser anden i en stekepanne med brystet opp. Stek i 45 minutter. Ta ut anden av ovnen og fjern fettet fra den. Pensle anden med en halv porsjon rødvin og stek den i ytterligere 30 minutter. Tøm ut fettet igjen og pensle resten av rødvinen på anden. Fortsett å steke anden i ytterligere 30 minutter, til skinnet blir brunt og sprøtt. Ta ut anden av ovnen, og fjern bena fra den. Skjær anden i biter og sett den til side.