Hello Fresh Mobile Banner
Salt og søt kortbakst

Salt og søt kortbakst

oppskrift på smakfull og søt kortflettet deig, perfekt til småkaker og desserter. enkel å lage og perfekt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp/4 1/2 oz/125 g hvetemel til allsidig bruk
  • 2. 1 kopp pluss 1 ss/4 1/2 oz/125 g kake-mel
  • 3. 9 ss/4 1/2 oz/125 g kaldt smør, i terninger
  • 4. 2 eggeplommer
  • 5. En stor klype salt
  • 6. 1 til 4 ss vann, om nødvendig
  • 7. 1 kopp/4 1/2 oz/125 g hvetemel til allsidig bruk
  • 8. 1 kopp pluss 1 ss/4 1/2 oz/125 g kake-mel
  • 9. 9 ss/4 1/2 oz/125 g kaldt smør, i terninger
  • 10. 2 eggeplommer
  • 11. 2 ss superfint sukker
  • 12. En stor klype salt
  • 13. 1 til 4 ss lett fløte eller melk, om nødvendig

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha melet og smøret i en food processor og kjør det til det blir som brødsmuler. Hvis du bruker hendene, gni smøret og melet sammen til blandingen ligner fine brødsmuler. Tilsett eggeplommene (og hvis du lager søt paideig, sukkeret) og en klype salt, og rør det sammen med en kniv. Klem deigen sammen til en ball. Hvis deigen føles veldig tørr, tilsett vann (eller hvis du lager søt paideig, fløte eller melk), men prøv å unngå det for en mer smidig deig.
  2. 22. Når deigen er godt samlet, legg den i kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter.
  3. 33. Etter 30 minutter, ta deigen ut av kjøleskapet og la den bli litt varm (hvis du bruker den rett fra kjøleskapet og prøver å kjevle den ut, vil deigen bare bli et håpløst smuldrende kaos). Kjevle ut deigen på et lett melet bord og bruk den som nødvendig.