Røstede hasselbackpoteter med urtesmør

Røstede hasselbackpoteter med urtesmør

Lær hvordan du lager deilige hasselbackpoteter med urtesmør. En enkel og smakfull oppskrift som passer perfekt som tilbehør til alle måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 mellomstore Yukon Gold-poteter (ca. 170 gram hver)
  • 2. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4. 1/4 kopp blandede friske urter, for eksempel persille, estragon, timian, dill eller gressløk
  • 5. 1/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (bruk en varmluftsovn hvis du har). Skrell potetene. Lag 1/8-tommers tynne krysskutt som går nesten helt gjennom hver potet. (Sett en tynn trepinne eller en tynn tresleiv tvers over kniven ved siden av poteten for å hindre at du kutter helt gjennom poteten.)
  2. 22. Varm opp 2 spiseskjeer smør i en ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Vend potetene i smøret slik at de dekkes, og strø over 1 teskje salt og 1 teskje pepper. Kok potetene til de er gylne på undersiden, ca. 3 minutter. Tilsett 1/3 kopp vann, la det koke opp, skru ned varmen, dekk til og sett pannen i ovnen. Stek potetene i 45 minutter.
  3. 33. I mellomtiden blander du urtene med de resterende 2 spiseskjeene smør. Fjern lokket fra potetene, la dem vifte litt for å skille skivene, og pensle jevnt med urtesmøret. Strø over parmesanost. Øk temperaturen til 230 grader Celsius og stek uten lokk til potetene er gylne og sprø, ca. 15 minutter.