
Røstede hasselbackpoteter med urtesmør
Lær hvordan du lager deilige hasselbackpoteter med urtesmør. En enkel og smakfull oppskrift som passer perfekt som tilbehør til alle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 mellomstore Yukon Gold-poteter (ca. 170 gram hver)
- 2. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 1/4 kopp blandede friske urter, for eksempel persille, estragon, timian, dill eller gressløk
- 5. 1/4 kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (bruk en varmluftsovn hvis du har). Skrell potetene. Lag 1/8-tommers tynne krysskutt som går nesten helt gjennom hver potet. (Sett en tynn trepinne eller en tynn tresleiv tvers over kniven ved siden av poteten for å hindre at du kutter helt gjennom poteten.)
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer smør i en ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Vend potetene i smøret slik at de dekkes, og strø over 1 teskje salt og 1 teskje pepper. Kok potetene til de er gylne på undersiden, ca. 3 minutter. Tilsett 1/3 kopp vann, la det koke opp, skru ned varmen, dekk til og sett pannen i ovnen. Stek potetene i 45 minutter.
- 33. I mellomtiden blander du urtene med de resterende 2 spiseskjeene smør. Fjern lokket fra potetene, la dem vifte litt for å skille skivene, og pensle jevnt med urtesmøret. Strø over parmesanost. Øk temperaturen til 230 grader Celsius og stek uten lokk til potetene er gylne og sprø, ca. 15 minutter.