
Karamellisert løk og Gorgonzola-pizza
Lær å lage en deilig pizza med karamellisert løk og gorgonzola. Enkel oppskrift for en smakfull og unik pizza til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund løk, skivet
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. En klype sukker
- 4. 1/2 kopp tomatsaus
- 5. 2 ferdige pizzabunner
- 6. 1 kopp revet mozzarellaost
- 7. 1/2 pund gorgonzolasker, smuldret
Fremgangsmåte
- 11. Ha løk, olivenolje og sukker i en stekepanne over middels varme, og kok under omrøring ofte til løken er myk og har fått en fin, brun farge, ca. 15 til 20 minutter. Skru ned varmen hvis løken blir for brunt for raskt. Sett til side for å avkjøle litt.
- 22. Varm opp ovnen til 230 grader Celsius.
- 33. Fordel halvparten av tomatsausen på én av deigen. Topp med halvparten av de karamelliserte løkene og halvparten av mozzarellaen. Gjenta med den andre deigen. Stek paisene til mozzarellaen er gyllen og boblende, ca. 10 til 15 minutter. Så snart paisene er ferdige, strø over gorgonzolaen. Skjær opp og server.