Hello Fresh Mobile Banner
Monte Cristo-sandwich

Monte Cristo-sandwich

Lær hvordan du lager en deilig monté cristo sandwich med denne enkle oppskriften. Perfekt for frokost, lunsj eller brunch. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 4 skiver (1/2 tomme tykke) hvitt brød til sandwich
  • 2. 2 teskjeer Dijon- eller honningsennep
  • 3. 113 gram sveitsisk ost, tynne skiver
  • 4. 57 gram Black Forest-skinke, tynne skiver
  • 5. 57 gram kalkunbryst, tynne skiver
  • 6. 2 store egg
  • 7. 1/4 kopp melk
  • 8. Grovt salt og nykvernet pepper
  • 9. Et lite dryss nyrevet muskatnøtt
  • 10. 2 spiseskjeer klarnet smør
  • 11. Melis, til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Smør to skiver brød jevnt med sennep. Topp hver med en fjerdedel av osten. Legg halvparten av skinke og kalkun på osten. Dekk med resten av osten. Topp med de resterende skivene av brød for å danne to smørbrød.
  3. 33. I en stor, lav skål, visp sammen egg og melk; krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Dypp hvert smørbrød i eggeblandingen slik at det blir godt dekket på begge sider.
  4. 44. På en takke eller i en stor stekepanne, smelt smør over middels varme. Legg i smørbrødene og stek til de er gyldne, ca. 4 minutter på hver side. Del hvert smørbrød i to og server umiddelbart, eventuelt med et dryss av melis, hvis ønskelig.