Egg med chorizo

Egg med chorizo

Lær hvordan du lager huevos con chorizo, en deilig spansk rett med egg og chorizo. En enkel oppskrift for en smakfull frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 plommetomater, hakket
  • 2. 1/2 jalapeño, hakket (fjern frøene hvis ønskelig)
  • 3. 1/2 liten rød løk, hakket
  • 4. 1/2 kopp ferske korianderblader, grovhakket (sett til side litt til pynt)
  • 5. Saften av 1/2 lime
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 2 til 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 8. 450 gram fersk meksikansk chorizo, uten skinn
  • 9. 1 liten hvit løk, finhakket
  • 10. 8 store egg
  • 11. 1 spiseskje usaltet smør
  • 12. Åtte 15 cm store mais-tortillas, varmet opp, til servering
  • 13. 2 avokadoer, skrellet, fjernet steinen og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. For pico de gallo: Bland tomatene, jalapeño, løk, koriander og limejuice i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
  2. 22. For eggene: Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek, og del opp kjøttet i store biter, til det er godt brunet, ca. 4 minutter. Hvis blandingen virker tørr, tilsett en ekstra spiseskje olje. Tilsett løk og stek, og rør om, til løken er myk (skru ned varmen hvis løken blir for brun for raskt), ca. 3 minutter. Skru ned varmen til middels lav.
  3. 33. Pisk eggene i en bolle til de er luftige. Rør inn smør i pannen. Når det har smeltet, hell eggene over chorizoen og rør kontinuerlig med en tresleiv eller slikkepott til de akkurat har stivnet. Pynt med den reserverte korianderen og server med tortillalefser, avokado og pico de gallo.