Skorpionfisk med engelsk erte-saus og ferske morell-sopper: Scorfano in Padella con Salsa di Piselli Freschi e Funghi Spugnole
oppskrift på scorpion fish med fersk erte-saus og nyplukkede morel sopp. en smakfull og enkel rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund skorpionfisk, filletert og benene satt til kraft
- 6 sjalottløk, skrelt og juliennet, delt
- 1 laurbærblad
- 1 kopp Chardonnay, delt
- Havsalt
- 3 fedd hvitløk, delt
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 pund ferske engelske erter med skall
- Svart pepper
- 1 pund ferske morellsopper, grundig vasket
- 4 kvister frisk timian, delt
Fremgangsmåte
- 1For fiskebestanden:
- 2Legg skjelettet av steinbiter, 2 ss finhakkede sjalottløk, 1 laurbærblad, 1/4 kopp vin, en klype havsalt og 1 hvitløkfedd i en 1-liters kjele. Tilsett nok kaldt vann til å dekke, og kok opp på høy varme til det begynner å småkoke. Skru ned varmen og la det småkoke i 45 minutter. Sil av og sett til side til senere bruk.
- 3For ertepuréen:
- 4Varm opp 1 ss olje og 4 ss smør i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett 2 ss finhakket sjalottløk og 1 hvitløksfedd, og sautér til det er gjennomsiktig. Tilsett ertene, 1/4 kopp vin og 1/4 kopp fiskekraft, og kok opp på høy varme. Skru ned til middels varme og la det småkoke i 10 til 15 minutter, eller til ertene er møre og har en klar grønnfarge. Ta av varmen og overfør til en blender. Kjør til en jevn puré. Smak til med salt og pepper, og tilsett 1 ss olivenolje. Sett til side.
- 5For fisken og morellene:
- 6Varm opp to store stekepanner på middels høy varme. I den ene pannen, tilsett 2 ss olje, og deretter resten av sjalottløken og 1 hvitløksfedd, og sautér i 1 minutt. Tilsett de ferske morellene og kok til soppen er mør. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 7I mellomtiden, varm opp den andre 1 ss oljen i den andre stekepannen på middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper, og legg den i pannen med skinnsiden ned. Tilsett 2 kvister timian og de resterende 2 hele hvitløksfeddene. Skru ned varmen til middels, og snu fisken etter 3 minutter eller når skinnet har fått en lett gylden farge. Fortsett å steke på den andre siden i 3 til 4 minutter. Tilsett resten av vinen og 1/4 kopp fiskekraft, og kok bare til fisken er gjennomkokt. Ta av varmen.
- 8For å servere, legg en liten sirkel med ertepuré midt på tallerkenen. Plasser morellene og fisken oppå, med skinnsiden opp. Pynt med de resterende kvistene av frisk timian og ett av de ristede hvitløksfeddene fra pannen der fisken ble kokt.