
Snøfnugg og fredsdue-kakestykker
oppskrift på dekorative og smakfulle skjære-kaker med snøfnugg og fredsduver, perfekte til jul og vinterfesten
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 17,5 unser tørr sukkerkakeblanding
- 4 unser kremost, myknet
- 2 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt eller annen smakstilsetning
- 1 kopp hvetemel
- 1 kopp melis
- 1 spiseskje marengspulver
- Vann, til glasurens konsistens
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Bland kokeblandingen med kremost til den er smuldrete. Bland inn eggene og smakstilsetningene til det er godt blandet. Tilsett nok mel til å lage en fast deig som kan kjevles ut. Kjevle deigen ut på et lett melet bord til ca. 0,6 cm tykkelse. Stikk ut snøfnugg, duer eller andre ønskede former.
- 3Legg dem på en ugredd bakeplate og stek i ca. 8 minutter.
- 4Mens småkakene stekes, lag glasuren ved å blande melis og marengspulver. Tilsett 1 teskje vann av gangen til ønsket konsistens er oppnådd.
- 5Pynt småkakene med royal icing. La dem tørke i 1 time.
