
Grillet oksebarbacoa-taco
oppskrift på grillede beef barbacoa tacos, perfekt for sommermåltider. smakfull, lett å lage og ideell til utendørs servering.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 små rødløk
- 1 plommetomat, delt på langs
- 1/4 kopp vegetabilsk olje, pluss litt til å dryppe med
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp ferske korianderblader og -stilker, grovhakket
- 2 teskjeer røkt paprika
- 2 teskjeer lyst brunt sukker
- 3/4 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje tørket oregano
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 2 middels chipotle-pepper i adobo
- 3/4 kopp pluss 1 spiseskje eplesidereddik
- 1,4 kg storfekjøtt av høyrygg, skåret i 5 cm store biter
- Grillede mais-tortillas, til servering
- Anbefalte garnityr: skivet avokado, korianderblader, rømme
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill for indirekte og direkte koking på middels varme. For gassgriller (med tre eller flere brennere), skru alle brennerne opp til middels-høy varme; etter omtrent 15 minutter, skru av en av de midterste brennerne og senk de gjenværende brennerne til middels. For kullgriller, fyll en skorstein med tente og askeaktige kullbriketter og plasser den på den ene siden av grillen. Sett en dryppfat på den andre siden for å unngå flammeutbrudd. (Husk å konsultere grillens bruksanvisning for beste resultater.)
- 2Del løken i to gjennom roten og skrell den. Kutt den ene halvdelen i to båter. Skjær den andre løkhalsen i 1/8-tommers halvmåner og sett til side for sylting. Drypp tomatene og løkbåtene med vegetabilsk olje og krydre med salt og pepper. Grill tomatene og løkbåtene på den varme siden av grillen, med lokk, til det kommer mørke grillmerker, omtrent 5 minutter på hver side.
- 3Legg de grillede tomatene og løkbåtene i en food processor, sammen med 1/4 kopp vegetabilsk olje, hakket koriander, røkt paprika, brunt sukker, spisskummen, oregano, hvitløk, chipotle-pepper, 1 spiseskje eplesidereddik, 2 teskjeer salt og 1/2 teskje svart pepper. Kjør til det er glatt. Overfør til en stor bolle og tilsett storfekjøttet i biter. Vend godt for å dekke kjøttet med sausen.
- 4Legg ut et stort dobbelt lag med ekstra bred, tungfolie. Plasser storfekjøttet i midten. (Hvis du bruker vanlig bredde folie, del storfekjøttet i to foliepakker.) Bøy de korte endene av folien sammen og brett to ganger for å forsegle; brett inn de andre sidene for å forsegle, men la det være plass til damp. Plasser pakken på den indirekte varme siden av grillen og dekk til. Kok til kjøttet er mørt og kan rives, i 2 1/2 til 3 timer.
- 5I mellomtiden, bland 3/4 kopp eplesidereddik, 3/4 kopp vann og 1 1/2 teskje salt i en liten kjele over middels-høy varme. Når væsken begynner å koke, rør inn de reserverte løkskivene og skru av varmen. La det avkjøle helt, og oppbevar i kjøleskapet til bruk.
- 6Riv storfekjøttet i stykker og legg det tilbake i sausen; vend godt for å dekke. Server med varme grillede tortillalefser, sylta rødløk og andre ønskede tilbehør.